08-15-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allahu Teala´Ya Hamd Etmek -Allahu Teala´Ya Hamd Etmek Hakkında...
Allah´ın Resulüne Salât Getirmek
(Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
Allah Teâlâ buyuruyor:
[size="3"]"Allah ve melekleri, Peygambere "Salât" ederler Ey iman edenler, siz ona salât ve selâm ediniz "
Peygambere salât getirmenin faziletine ve bununla emre dair hadîsler sayılamayacak kadar çoktur Ancak biz, bunların bir kısmını göstereceğiz ve diğerlerinin üzerine de ilgi toplayarak onlarla kitabımızı bereketlendireceğiz
299- Abdullah ibni Amr ibni´I-As´dan (Radıyallahu Anhüma) rivayet edildiğine göre, Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in şöyle buyurduğunu işitmiştir:
[size="3"]"Kim bana SALÂT ederse, ondan dolayı Allah ona on salât (rahmet) eder "
300- Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, Re-sûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu:
[size="3"]"Kim bana bir salât ederse (bana Allah´tan rahmet isterse), Allah ona on rahmet (salât) eder "
301- Abdullah İbn-i Mes´ud´dan (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, Rasûlüllah (S A V) şöyle buyurmuştur
[size="3"]"Kıyamet gününde insanların bana en iyisi, bana en çok salât getireni-dir "
302- Sahîh isnadlarla Evs ibni Evs´den (Rradıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiştir ki Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
[size="3"]"Sizin günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür Bu günde bana salâtı çok yapın; çünkü sizin salâtınız bana arzolunur Ashab dediler ki, ey Allah´ın Resulü! Senin kemiklerin ufalanmışken, bizim salâtımız sana nasıl arzolunur? Buyurdular: Allah, Peygamberlerin cesedlerini arza haram kılmıştır (toprak onları çürütmez) "
303- Ebû Davud´un Sünen´inde "Kitabu´l-Hacc´m sonunda Kabirleri ziyaret bölümünde sahîh bir isnadla Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre demiştir ki, Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
[size="3"]"Benim kabrimi (toplanılıp eğlenilen) bir bayram yapmayın, bana salât edin; çünkü sizin salâtınız (bana rahmet duanız), nerede olursanız bana ulaşır "
304- Ebû Hüreyre´den rivayet edildiğine göre Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurmuştur:
[size="3"]"Kim bana selâm ederse, Allah ruhumu bana iade eder de ben onun selâmını alırım (ona iade ederim) "
Yanında Peygamber Anılan Kimsenin Peygambere Salât Ve Selam İle Emredilmesi
305- Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
[size="3"]"O adamın burnu yere sürünsün (zelil olsun) ki, yanında anıldım da, bana SALAT getirmemiştir "
306- İyi bir isnadla Enes´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre demiştir ki Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:
[size="3"]"Ben, kimin yanında anılırsam, bana SALAT getirsin; çünkü bana bir defa salât getirene (Allahümme Salli Alâ Seyyidina Muhammed, diyene) Allah Azze ve Celle on rahmet ihsan eder ?
307- Cabir´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
[size="3"]"Kimin yanında anılmışım da bana salât getirmemiştir, o günah işlemiştir "
308- Hazreti Ali´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah SaUalla hu Aleyhi ve Sellem buyurdu:
[size="3"]"Cimri o kimsedir ki, yanında anıldığım halde bana salât getirmemiştir "
309- İmam Ebû İsa Et-Tirmizî demiştir ki, alimlerden birinden rivayet edildiğine göre şöyle demiştir:
[size="3"]"Bir kimse, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem´e bir defa mecliste (oturup sohbet edilen yerde) salât getirirse, o salât, mecliste olan tekrar anılmalara kifayet eder "
|
|
|