Yalnız Mesajı Göster

Allahu Teala´Ya Hamd Etmek -Allahu Teala´Ya Hamd Etmek Hakkında...

Eski 08-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Allahu Teala´Ya Hamd Etmek -Allahu Teala´Ya Hamd Etmek Hakkında...

Allah´ın Resulüne Salât Getirmek

(Sallallahu Aleyhi ve Sellem)

Allah Teâlâ buyuruyor:

[size="3"]"Allah ve melekleri, Peygambere "Salât" ederler Ey iman edenler, siz ona salât ve selâm ediniz "

Peygambere salât getirmenin faziletine ve bununla emre dair hadîsler sayılamayacak kadar çoktur Ancak biz, bunların bir kısmını göstereceğiz ve diğerlerinin üzerine de ilgi toplayarak onlarla kitabımızı bereketlendi­receğiz

299- Abdullah ibni Amr ibni´I-As´dan (Radıyallahu Anhüma) rivayet edildiğine göre, Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in şöyle buyurduğu­nu işitmiştir:

[size="3"]"Kim bana SALÂT ederse, ondan dolayı Allah ona on salât (rahmet) eder "

300- Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, Re-sûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu:

[size="3"]"Kim bana bir salât ederse (bana Allah´tan rahmet isterse), Allah ona on rahmet (salât) eder "

301- Abdullah İbn-i Mes´ud´dan (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, Rasûlüllah (SAV) şöyle buyurmuştur

[size="3"]"Kıyamet gününde insanların bana en iyisi, bana en çok salât getireni-dir"

302- Sahîh isnadlarla Evs ibni Evs´den (Rradıyallahu Anh) rivayet edildi­ğine göre, demiştir ki Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

[size="3"]"Sizin günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür Bu günde bana salâtı çok yapın; çünkü sizin salâtınız bana arzolunur Ashab dediler ki, ey Al­lah´ın Resulü! Senin kemiklerin ufalanmışken, bizim salâtımız sana nasıl arzolunur? Buyurdular: Allah, Peygamberlerin cesedlerini arza haram kıl­mıştır (toprak onları çürütmez) "

303- Ebû Davud´un Sünen´inde "Kitabu´l-Hacc´m sonunda Kabirleri ziyaret bölümünde sahîh bir isnadla Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre demiştir ki, Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

[size="3"]"Benim kabrimi (toplanılıp eğlenilen) bir bayram yapmayın, bana salât edin; çünkü sizin salâtınız (bana rahmet duanız), nerede olursanız bana ulaşır "

304- Ebû Hüreyre´den rivayet edildiğine göre Resülüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurmuştur:

[size="3"]"Kim bana selâm ederse, Allah ruhumu bana iade eder de ben onun selâmını alırım (ona iade ederim) "

Yanında Peygamber Anılan Kimsenin Peygambere Salât Ve Selam İle Emredilmesi

305- Ebû Hüreyre´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre de­miştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

[size="3"]"O adamın burnu yere sürünsün (zelil olsun) ki, yanında anıldım da, bana SALAT getirmemiştir "

306- İyi bir isnadla Enes´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre demiştir ki Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:

[size="3"]"Ben, kimin yanında anılırsam, bana SALAT getirsin; çünkü bana bir defa salât getirene (Allahümme Salli Alâ Seyyidina Muhammed, diyene) Allah Azze ve Celle on rahmet ihsan eder?

307- Cabir´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

[size="3"]"Kimin yanında anılmışım da bana salât getirmemiştir, o günah işle­miştir "

308- Hazreti Ali´den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, de­miştir ki, Resûlüllah SaUallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu:

[size="3"]"Cimri o kimsedir ki, yanında anıldığım halde bana salât getirmemiş­tir "

309- İmam Ebû İsa Et-Tirmizî demiştir ki, alimlerden birinden riva­yet edildiğine göre şöyle demiştir:

[size="3"]"Bir kimse, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem´e bir defa meclis­te (oturup sohbet edilen yerde) salât getirirse, o salât, mecliste olan tek­rar anılmalara kifayet eder"

Alıntı Yaparak Cevapla