Yalnız Mesajı Göster

'İrtica var mı yok mu?' sorusu

Eski 10-02-2006   #168
[KAPLAN]

'İrtica var mı yok mu?' sorusu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, beklenen konuşmasını yaptı

02102006 13:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, üç bölüme ayırdığı konuşmasında, irtica, TSK, AB, PKK ve ateşkesve Eğtim gibi çarpıcı konulara değindi Büyükanıt Türkiye'de irtica var mı yok mu? tartışmaları içinde şu soruları sordu
Laikliği yeniden tanımlayalım diyenler var mı ? Var
Atatürkçülüğü sorgulayanlar var mı? Var
TSK'ya saldırı var mı? Var?
Toplumsal yapı çökertilmek isteniyor mu? İsteniyor Ve öyleyese irtica tehdidi var
dedi
İŞTO GÜNLERDİR BEKLENEN O KONUŞMA
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt,
Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için güçlü muhafızların varlığını gerekli kıldığını vurgulayarak, ''Bu güçlü muhafızlar, ulus ve devletin yalnız askeri, polisi değil tüm kurumlarıdır Harp Akademilerimiz, verdiği eğitim ve öğretimle yalnız Silahlı Kuvvetlerin değil, aynı zamanda Cumhuriyetin güçlü muhafızlarını da yetiştirmektedir'' dedi

Orgeneral Büyükanıt, Harp Akademileri Komutanlığının 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2 yıl öğrenci subay, 5 yıl öğretim üyesi olarak hizmet ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yüksek eğitim ve öğretim kurumunda yeni bir öğretim yılının açılış töreninde bulunmanın, sadece kendisine onur değil, aynı zamanda büyük heyecanı da beraberinde getirdiğini söyledi
Orgeneral Büyükanıt, bugün yapacağı konuşmayı son yıllarda sıkça gündeme getirilen sivil-asker ilişkileri başta olmak üzere güncel bazı konulardaki düşüncelerini de paylaşmak için bir fırsat olarak kullanmak istediğini vurgulayarak, ''Bir açılış töreninde daha çok akademik konulara değinmek isterdim Ancak son yıllarda, özellikle son günlerde gündeme getirilen bir konu, silahlı kuvvetlerin bu konudaki görüşlerinin açıklanmasını zorunlu hale getirmiştir'' diye konuştu

Konuşmasının 3 bölümden oluştuğunu anlatan Orgeneral Büyükanıt, ilk bölümde Harp Akademilerinin yeni eğitim ve öğretim dönemine başlaması nedeniyle genel bir değerlendirme ve genel güvenlik sorunları üzerinde silahlı kuvvetlerin görüşlerini açıklamaya çalışacağını, ikinci bölümde ülkenin geleceğini bilgilendiren irtica ve bölücü terör konusuna değineceğini, üçüncü bölümde ise son zamanlarda bazı kesimlerce silahlı kuvvetlere yöneltilen ve hiçbir objektif dayanağı olmayan bilimsel araştırmalardan yoksun saldırılar ve suçlamalar konusunda görüşlerini ifade etmeye çalışacağını bildirdi

CUMHURİYETİN GÜÇLÜ MUHAFIZLARI YETİŞİYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ülkemizin dünyanın en hassas bölgelerinden birinde bulunduğu herkes
tarafından bilinmektedir Bu nedenle içinde yaşamakta olduğumuz coğrafyada
gelecekte neler olabileceğini sürekli değerlendirmemizin önemini vurgulamak
istiyorum Çünkü bu coğrafyada tarih, öngörülemeyen, ancak barındırdığı uluslara acı yaşatan ve ibret alınması gereken olaylarla doludur Bu sebeple Türkiye gibi etrafı çok sayıda istikrarsızlıklarla dolu bir coğrafyada yaşayan bir ülkenin güvenliğini sağlamak ve ulusal menfaatlerine yönelik tehditleri caydırmak için her bakımdan güçlü olması gereken silahlı kuvvetlerin, gelecekteki komutanlarının yetiştirildiği Harp Akademilerimizde icra edilen eğitim ve öğretim çok büyük önem taşımaktadır

Yaşadığımız coğrafya, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için güçlü muhafızların varlığını gerekli kılıyor Bu güçlü muhafızlar, ulus ve devletin yalnız askeri, polisi değil tüm kurumlarıdır Harp Akademilerimiz, verdiği eğitim ve öğretimle yalnız Silahlı Kuvvetlerin değil, aynı zamanda Cumhuriyetin güçlü muhafızlarını
da yetiştirmektedir''

Orgeneral Büyükanıt, içinde yaşadığımız bilgi çağı ile birlikte düşünce ve
bilgi öne çıktıkça insan unsurunun, kurumların en önemli sermayesi haline
geldiğini belirterek, başarılı olmak için de öncelikle çağın gerektirdiği insan kaynaklarına sahip olmak gerektiğini vurguladı

Bilgi, beceri ve entelektüel düşünce gücü bakımından gelişmiş ve teknik
anlamda yeterli personelin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin daha ileri seviyelere yönlendirilmesi için bir araya gelmesinin şart olduğunu ifade eden Orgeneral Büyükanıt, Harp Akademilerinin bir bilgi ve strateji üretim merkezi olarak bu yönlendirmeyi sağlayacak liderleri yetiştirmekte olduğunu ve bundan sonra da yetiştirmeye devam edeceğini kaydetti

Orgeneral Büyükanıt, bilgi çağının insanının, ''kendini tanımaktan, ifade
etmekten ve düşündüklerini açıklamaktan korkmadan edindiği bilgiler aracılığıyla görevleri ve geleceği arasında ilişkin kurarak yeni bilgiler üretebilen insan'' olduğunu belirterek, ''Peter Drucker'a göre, 'bilgi mutlaka üretime dönük olmalı ve sonuçlara odaklanmalıdır' Bu anlamda bilgi çağının gereklerine göre yetişmemiş olanlar zaman içinde küçülerek etkisizleşecek ve kaybolacaklardır Bu bağlamda Harp Akademilerimizin bilgi çağının ihtiyacı olan yalnız askeri konuları değil, uluslararası güvenlik konularını da bilen subayları yetiştirmek zorundadır'' diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla