Yalnız Mesajı Göster

Demirköy Köyü Lalapaşa Edirne

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Demirköy Köyü Lalapaşa Edirne

Demirköy Köyü Lalapaşa Bilgileri - Demirköy Köyü Hakkında - Demirköy Köyü Tanıtımı - Demirköy Köyü Resimleri

İlçe: LALAPAŞA - İl: EDİRNE

Köy Muhtarı: ÖNDER CİLA

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok

Edirne
Bilgiler
Nüfus 387 [2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 22950
Alan Kodu 0284
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Edirne
İlçe Lalapaşa
Web Sitesi
Demirköy, Edirne ilinin Lalapaşa ilçesine bağlı bir köydür

Tarih

Köyün adının Demirbaba'dan geldiği hakkında rivayetler vardır Demirbaba Balkan savaşı sıralarında Bulgar askerlerinin istilasına karşılık veren haklının yanında haksızın karşısında olan fakire karşılıksız yardım yapan, çok sevilen ve inanıkan bir kisedir Mezarı köyün kuzeyinde birlikte savaş verdiği arkadaşları ile birlikte bulunmaktadır Köyün kuruluş tairihi kesin olarak bilinmemekte olup 2000 yıldan fazla süredir bulunduğu tahmin edilmektedir

Düzeltme: Demir Baba 1500'lü yıllarda yaşamış bir Alevi-Bektaşi dedesidir,türbesi Bulgaristan-Razgrad'ta Demir Baba tekkesindedir,Balkan savaşlarıyla ilgisi yoktur

Not: bizim demirbaba mız savaşmış ve yardım etmiştir mezarı da köyümüzün sınırları içerisinde dir Notemirbabamızdan hariç ayrıca Karadede babayı unutmamak gerekir

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur

Coğrafya

Edirne iline 34 km, Lalapaşa ilçesine 10 km, Bulgaristan sınırına 12 km uzaklıktadır sekiz adet göl, yedi adet dere, otlak, mera, bağlık, orman ve ekilen arazi sınırları içerisinde bulunmaktadır

İklim

Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 387
1997 378

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Önder Cila
2004 - Önder Cila
1999 - Ahmet Şayan
1994 - Ahmet Şayan
1989 - Hakkı Çöke
1984 - İsmail Kaya

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırArazi genel olarakilenebilir olup ortalama 12000 dölüm ekilebilir, 12000 dölüm mera ve orman arazisi bulunmaktadır orman arazisinin bir bölümü Bulgaristan'a sınırdır Bugday, arpa, ayçiçeği, mısır, darı, fii, yonca ekimi ve son zamanlarda küçük çaplı bağcılık yapılmaktadır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla