Yalnız Mesajı Göster

Tuzakcı İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tuzakcı İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen Balıkesir

Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Gönen'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Tuzakcı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Tuzakcı İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Tuzakcı İlköğretim Okulu Hakkında

OKULUMUZ - KÖYÜMÜZ

KÖYÜN KONUMU:
KÖYÜN ADI : Tuzakçı
İLİ : BALIKESİR
İLÇESİ : GÖNEN
İL MERKEZİNE UZAKLIK : 109 Km
İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK : 5 Km
KÖYDE KONUT KİRALARI : 100 TL
İLÇE MERKEZİNDE KONUT KİRALARI : 300 TL
COĞRAFİ ÖZELLİĞİ : Düz bir ova üzerinde kuruludur

DAĞLARI :Ova üzerinde kurulduğundan dağları yoktur
OVALARI :Gönen ovasının 1/5'ini kaplamaktadır
ORMANLARI :Köy mezarlığında yer alan koru, köyün çamlığı, çay kenarında yer alan çınar,
söğütler
AKARSULARI :Gönen Çayı köyümüzün kenarından geçmektedir Bu çayın kollarından biri olan
Çerpeş deresi köyümüzün sınırları içinden geçer
GÖLLERİ :Köyümüzün yakınlarında bir göl yoktur
YER ALTI
ZENGİNLİKLERİ ulama amacıyla kullanılan yer altı suları, yer altı zenginlikleri olarak
değerlendirilebilir
İKLİM ÖZELLİKLERİ:Yazları çok sıcak bazen kuru bazen de nemli havası olur Kışın ise ılık ve
yağışlıdır Köyümüz Akdeniz ikliminin özellikleri gösterir

TARİHÇESİ :
Köyün ismiyle ilgili iki rivayet vardır Birincisi av hayvanlarına tuzak kurmalarındaki ustalıklarından,
ikincisi ise Padişah Orhan Bey Rumeli'ye geçerken bölge halkının kendisine tuzak
kurmasından bu adı almıştır Birinci rivayetin doğru olma ihtimali daha fazladır Çünkü 15 ve
16 yüzyıla ait belgelerde burada tuzakçıyan adı verilen avcı kuşları yakalarlar ve saray için
yetiştirirlerdi
Belgelerde Tuzakçı adıyla bir bölgeden bahsedilmekle beraber, buranın bir köy halini alması daha
sonraki dönemlerde olmuştur Son döneme ait bir belgede köyün diğer ismi Hacı Bey olarak
geçmektedir Tuzakçı Köyü sınırlarında Alaaddin Köyü'ne yakın yerlerde bulunan yerleşim izleri
büyük bir ihtimalle eski Hacı Bey köyüne ait olmalıdır Köyün tarihiyle ilgili bulabildiğimiz en eski
belge 1487 tarihine ait olup, Köyümüzün tarihinin daha eskilere uzandığı belgelerden anlaşılmaktadır

UĞRADIĞI DOĞAL AFETLER:1953 yılında meydana gelen depremde köyün bir kısmı hasar
görmüştür Ayrıca muhtelif zamanlarda Gönen Çayı'nın taşması sonucunda sel felaketlerine
uğramıştır
1953 yılındaki depremde eski okulda yıkılmıştır Şu anda eğitim ve öğretim yapılan okul yapılmıştır

EĞİTİM VE ÖĞRETİM: Köyümüzde okul ilk defa 1927 yılında açılmıştır Ancak 1953 yılındaki
depremde bu okul yılmıştır Okul yıkılınca şu anda eğitim ve öğretim yapılan okul 1953 yılında yapılmış ve
öğretime açılmıştır
DERSLİK, ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN DURUMU: 1953 depreminden sonra yapılan yeni okulda eğitim ve
öğretim çalışmaları 1997 yılına kadar ilkokul düzeyinde sürdürülmüş, bu tarihten sonra 8 yıllık
İlköğretime dönüştürülmüştür Okulumuzda 9 derslik vardır 127 öğrenci, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı,
1 anasınıfı, 3 sınıf öğretmeni,1 Sözleşmeli öğretmen, 1 ücretli öğretmen, 1 İngilizce öğretmeni, 1 Fen ve Teknoloji
öğretmeni ve diğer okullardan görevlendirme öğretmenlerle eğitim öğretim çalışmaları yürütülmektedir
LOJMAN DURUMU: Okulumuzun bir lojmanı vardır Ancak okulda bölümler yetersiz geldiğinden okul
lojmanı öğretmenler odası, müdür odası, mutfak, laboratuvar araçları odası ve arşiv odası olarak
kullanılmaktadır
OKUMA YAZMA ORANI: Köyümüz nüfusunun %99'nun okuması ve yazması vardır Okuma yazma
bilenlerin çoğu ilkokul mezunudur Temel eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla çeşitli liselere giden öğrencilerin
sayısında artış olmuştur Yüksek okullara ve Üniversitelere giden öğrenciler de mevcuttur Köy halkının
okula karşı ilgileri fazladır

ULAŞIM DURUMU: Köyümüzün Gönen ilçesine uzaklığı 5 km'dir Bandırma ilçesine ise 40 km'dir
Tuzakçı Köyü'nün il, ilçe ve köylerle bağlantısı asfalt yol ile sağlanmaktadır Tuzakçı Köyü ile Gönen
arasındaki ulaşım, köy muhtarlığına ait iki minibüs ve özel minibüslerle her yarım saatte bir
yapılmaktadır
TURİZM :Köyümüzde tarihi yapı ya da turizm değeri olan yer ve yapı bulunmamaktadır Çok
eskilerden kalma merkez caminin önünde üzerinde latin yazısı bulunan bir tarihi mermer bulunmaktadır
KÖYDE YERLEŞİM DURUMU: Köyde oturulan ev sayısı 550'dir 2000 yılı nüfus sayımına göre köyün
nüfusu 1456'dır Köydeki konutların çoğu betonarme bir kısmı ise kerpiç ve ahşaptır Köy çamlığının girişindeki
yerler köy muhtarlığınca parsellenerek köy halkına konut yapmak üzere satılmıştır Köydeki ailelerin
genellikle bir çocukları vardır Köyden ilçeye ve büyük şehirlere göç devam etmektedir

KAYNAK :Köy Muhtarlığı ve İhtiyar Heyeti, Köydeki Orta ve yaşlı kişiler, Gönen Tarihi adlı kitap,

İNCELEMEYİ YAPAN

02/04/2009

Ömer TEKİN
Okulu Müdürü

VİZYONUMUZ

Biz, Tuzakçı Köyü İlköğretim Okulu olarak istiyoruz ki,

*Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin

*Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin

*Bizlere inansın, destek olsun

*Okulumuzda, hem öğretmenler, hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve
birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın

*Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun Doğruları
yaptıklarında alacakları yanıttan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri
olmasın

*Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın

*Okul ortamında ve her yerde, herkes "kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına
yapma" ilkesine uysun

*Bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri kullanan, kullandığı bilgilerle yeni bilgiler üreten
öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olsun ve bunu çevrelerine yaysın

*Bilgi teknolojisini kullanmak öğretmen ve öğrencilerimiz için geçerli amaç olsun

MİSYONUMUZ
Biz , Tuzakçı Köyü İlköğretim Okulu olarak,
Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak,
Onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak,
Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek,
Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetişmeleri için var gücümüzle çalışmak,
Okulumuzun eğitim çalışmalarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek,
Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21yüzyıla hazırlamak,
Çağdaş uygarlık yolunda bilimi yol gösterici olarak görmek,
Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak,
İçin VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ
Tuzakcı İlköğretim Okulu Balıkesir Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Tuzakcı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Tuzakcı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Tuzakcı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Tuzakcı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: TUZAKCI İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: TUZAKÇI KÖYÜ

Telefon Numarası: 2667916052

Faks Numarası: 2667916144

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: BALIKESİR - GÖNEN - Tuzakcı İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla