Yalnız Mesajı Göster

Güneydoğu Yemekleri - Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri

Eski 08-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güneydoğu Yemekleri - Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri



Diyarbakır Ünlü Yemekleri

Diyarbakır’da yemekler genellikle bol acılı ve yağlıdır Yöremizde geleneksel yemek çeşitlerinde etin özgün bir yeri vardır Anadolu’nun çoğu yerinde olduğu gibi yiyecekler kurutularak kışın saklanıp çeşitli yemekler yapılır

Kışın saklanan yiyeceklerden peynir ve çeşitleri, üzümden yapılan pestil, pekmez etten ise kavurma , sucuk gibi yiyecekler vardır Diyarbakır bölge mutfağının merkezidir

Meftuneler : Patlıcan Meftunesi, Kabak Meftunesi, Kenger Meftunesi

Dolmalar: Etli eşkili dolma(Sumaklı), Etsiz zeytinyağlı dolma, Kibe Mumbar

Zahire Yemekleri: Bulgur Pilavı, Belluh, İçli Köfte, Lapa, Hıllorik, Pıçık, Sığma, Lebeni (ayranlı çorba), Duzaklı Pilav, Kibe Kudur, Keşkek, Habenisk

Kırsalda Yenen Yemekler: Sörün, Mallez, Mastav

Alıntı Yaparak Cevapla