Yalnız Mesajı Göster

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri

Eski 08-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri



Burma Tatlısı (Adıyaman)

1 kg baklava unu
750 gr Antepfıstığı
500 gr tereyağı
35 gr nişasta
3 kg şeker

Un hamur yapılıp 25 yumak halinde ayrılır, yumaklar yufka şeklinde açılır
Yufkalar tepsiye her yufka arasına fıstık serpilerek yerleştirilir Tepside dilimlenir, üzerine yağ dökülerek fırına konur Piştikten sonra üzerine şerbeti dökülür Servis yapılır


Adıyaman Tavası

15 kg koyun eti kuşbaşı
250 gr çekilmiş kuyruk yağı
5 kg domates
15 kg patlıcan
250 gr yeşil biber
100 gr sarımsak
Yeteri kadar tuz

Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve
fırına verilir Piştikten sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla