Konu
:
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri
08-14-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri
Burma Tatlısı (Adıyaman)
1 kg
baklava unu
750 gr
Antepfıstığı
500 gr
tereyağı
35 gr
nişasta
3 kg
şeker
Un hamur yapılıp 25 yumak halinde ayrılır, yumaklar yufka şeklinde açılır
Yufkalar tepsiye her yufka arasına fıstık serpilerek yerleştirilir
Tepside dilimlenir, üzerine yağ dökülerek fırına konur
Piştikten sonra üzerine şerbeti dökülür
Servis yapılır
Adıyaman Tavası
1
5 kg
koyun eti kuşbaşı
250 gr
çekilmiş kuyruk yağı
5 kg
domates
1
5 kg
patlıcan
250 gr
yeşil biber
100 gr
sarımsak
Yeteri kadar tuz
Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır
Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve
fırına verilir
Piştikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul