Yalnız Mesajı Göster

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri

Eski 08-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri



Karıştırmalı Adıyaman Pilavı

15 kg bulgur
500 gr tereyağı
2 kg doğranmış et (kavurma et)
100 gr Salça
100 gr Pul biber
50 gr baharat
yeteri kadar tuz

Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 15 litre su ilave edilir Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır


Yoğurtlu Alinazik (Kilis)

750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4 orta boy patlıcan
1 soğan
15 gr sadeyağ
3 sivribiber
1 arnavutbiberi
4-5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
4-5 dal maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber

1 Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün
2 Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın Sarımsakları soyup ezin Yoğurda ekleyip karıştırın Patlıcanı servis tabağına yayın Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin Kırmızı pulbiber serpin Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla