Konu
:
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri
08-14-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri
Karıştırmalı Adıyaman Pilavı
1
5 kg
bulgur
500 gr
tereyağı
2 kg
doğranmış et (kavurma et)
100 gr
Salça
100 gr
Pul biber
50 gr
baharat
yeteri kadar tuz
Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1
5 litre su ilave edilir
Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır
Yoğurtlu Alinazik (Kilis)
750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4 orta boy patlıcan
1 soğan
15 gr sadeyağ
3 sivribiber
1 arnavutbiberi
4-5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
4-5 dal maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber
1
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın
Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın
Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün
2
Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun
Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin
Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın
Sarımsakları soyup ezin
Yoğurda ekleyip karıştırın
Patlıcanı servis tabağına yayın
Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin
Kırmızı pulbiber serpin
Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul