Yalnız Mesajı Göster

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri

Eski 08-14-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri



Tava Katmeri (Kilis)

400 gr baklavalık un
Aldığı kadar su
4 parça sahan kaymağı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz


Şurup için:

2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su


Üzeri için:

1 çay bardağı çekilmiş antepfıstığı

1 Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın Unu hamur yoğurma kabına alın Aldığı kadar su ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Hamurdan cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın Yaklaşık 2 saat dinlendirin
2 Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın Hamurun bir ucundan tutup havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın Hamurun ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf şeklinde kapatın Kızgın yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin Katmerleri servis tabaklarına alın Üzerlerine antepfıstığı serperek ılık olarak servis yapın

Ekşili Yahni (Kilis)

1 kg yağsız kemikli et
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 domates
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz

Köfte için:

Yarım kg yağsız kıyma
2 soğan
35 su bardağı simit
Tuz, karabiber

1 Köfte için; soğanları soyup kıyın Kıymaya soğan, simit, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Köfteleri hafif tuzlu kaynar suda haşlayıp süzgece alın Pirinci yıkayıp süzün Domatesleri rendeleyip suyunu çıkarın
2 Kemikli eti tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekleyin Nohudu ilave edip pişirin Üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın Nohut ve et pişince pirinç, nar ekşisi, tuz, salça ve domates suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alın
3 Servis tabaklarına önce köfteleri sonra etli yahniyi paylaştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla