Konu
:
Mardin Yoresel Yemekleri Ve Yapilislari
Yalnız Mesajı Göster
Mardin Yoresel Yemekleri Ve Yapilislari
08-14-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Mardin Yoresel Yemekleri Ve Yapilislari
HİNDİ DOLMASI:
MALZEMELER:
Kesilmiş ve temizlenmiş 1 adet hindi, çiğ badem içi, 2 su bardağı pirinç, 250 gram ufak kuşbaşı et, hindi veya tavuk ciğeri, karabiber ve yeni bahar, tuz
HAZIRLANIŞI :
Bademler suda haşlanarak kabukları soyulur ve pembeleşinceye kadar yağda kavrulur
Kuşbaşı et ve küçük doğranmış hindi veya tavuk ciğeri de yağda pişinceye kadar kavrulur daha sonra yarım pişmiş pirinç, badem karabiber ve yenibahar ile karıştırılır
Bu iç hindinin içine doldurulur ve açık olan her tarafı dikilir
Hindi bir tencereye yerleştirilerek üstüne su eklenir ve pişirilir, daha sonra çıkarılıp üstüne salça veya yoğurt sürülerek ısıtılmış fırında da 10-15 dakika pişirilir
NOT: Hindinin içine isteğe bağlı,kuş üzümü de konabilir
Ayrıca yalnız fırında da pişirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul