08-13-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İmrendi İlköğretim Okulu Bilgileri Kazan Ankara
Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Kazan'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Imrendi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Imrendi İlköğretim Okulu Resimleri - Imrendi İlköğretim Okulu Hakkında
TARİHÇEMİZ
1938 yılında İlkokul, 1985 Ortaokul ve 1989 yılında ise İlköğretim Okulu olarak Eğitim-Öğretime başlamıştır Okulumuzun adı; mahallenin adı olan "İMRENDİ" den kaynaklanarak verilmiştir İmrendi "özenmek, gıpta etmek" anlamlarında da kullanılmaktadır
İmrendi nüfus ve yerleşim bakımından Ankara'nın Kazan İlçesine bağlı İmrendi Mahallesindedir Eskiden Köy olan Mahallenin tarihçesi Orta Asya Türklerine dayanmaktadır Anadolu'ya yerleşen Türkler'in bir parçası olup, önceleri İstanbul Yolunun kuzey bölümüne; daha sonra da şimdi ki yerine yerleşmişlerdir Eskiden değişik isimlerle anılmış, bugünkü ismini ise yakın bir geçmişte almıştır Mahalle halkı geçimini tarım, hayvancılık ve nakliyecilikle sağlamaktadır
Mahallemizin en meşhur ürünü ise sulu ve tatlı kavundur
Okul Binamız üç kattan oluşmaktadır
Birinci katta; İdare Odaları, Laboratuvar, Anasınıfı ve Isı Merkez Odası bulunmaktadır
İkinci ve Üçüncü katta ise Sınıflar, Öğretmenler Odası ve Bilişim Teknolojileri Sınıfı bulunmaktadır
Imrendi İlköğretim Okulu Ankara Kazan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Imrendi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Imrendi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Imrendi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Imrendi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: IMRENDİ İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: İMRENDİ MAHALLESİ
Telefon Numarası: 3128186201
Faks Numarası: 3128186201
E-mail Adresi: 217749@meb gov tr
Web Adresi: ANKARA - KAZAN - İmrendi İlköğretim Okulu
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|