08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Pilav (Alaçatı - Çeşme)
Malzemeler:
1 kg patlıcan, zeytinyağı, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 adet domates, 1 bardak pirinç, yenibahar, tarçın, karabiber, tuz ve şeker, taze nane, maydanoz, dereotu
Hazırlanışı:
Önceden 1 kg patlıcan küp küp kesilip kızartılır Tencereye az zeytinyağı konur, rende soğan ve 2 diş sarımsakla kavrulur Bu karışıma rendelenmiş domatesler eklenir Patlıcanlara, tuzlu suda bekletilmiş 1 bardak pirinç eklenir Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz ve şeker ilavesi ile pilav pişirilir En son taze nane, maydanoz, dereotu gibi yeşillikler ilave edilir Biraz demlendikten sonra afiyetle yenir
Alıntıdır!
|
|
|