Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Pilav (Alaçatı - Çeşme)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pilav (Alaçatı - Çeşme)






Malzemeler:


1 kg patlıcan, zeytinyağı, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 adet domates, 1 bardak pirinç, yenibahar, tarçın, karabiber, tuz ve şeker, taze nane, maydanoz, dereotu


Hazırlanışı:


Önceden 1 kg patlıcan küp küp kesilip kızartılır Tencereye az zeytinyağı konur, rende soğan ve 2 diş sarımsakla kavrulur Bu karışıma rendelenmiş domatesler eklenir Patlıcanlara, tuzlu suda bekletilmiş 1 bardak pirinç eklenir Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz ve şeker ilavesi ile pilav pişirilir En son taze nane, maydanoz, dereotu gibi yeşillikler ilave edilir Biraz demlendikten sonra afiyetle yenir


Alıntıdır!


Alıntı Yaparak Cevapla