Konu
:
Kişke Çorbası(Mardin)
Yalnız Mesajı Göster
Kişke Çorbası(Mardin)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kişke Çorbası(Mardin)
• 2OO gr kişk
• 1 adet soğan
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tali kaşığı nane
• 1 tutam pul biber
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 6 bardak su
Hazırlanışı:
Mercimekler yıkanır, tencereye alınır
Kişk ve soğanlar içine atılır
Tuz eklenir ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır
Tamamen eridikten sonra tel süzgeçten geçirilir
Sosu için sıvı yağda nane ve pul biber kızartılır
Servis sırasında çorbaya ilave edilir
(Kişk: Buğdayın yoğurtla karıştırılmış hali
Mardin'e özel bir karışım
)
ELELE
ALINTI
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul