Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Mısır Ekmeği (Trabzon)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Mısır Ekmeği (Trabzon)



1 kilo gram mısır unu

1/2 kg hamsi

1 çay kaşığı karabiber

1 demet maydanoz

5-6 yeşil nane

1demet pazı

3-4tane pırasa

1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:


Yoğrulmuş ve mayalandırılmış hamurun içine kılçığı çıkarılmış hamsi, ince kıyılmış maydanoz, nane,pazı haşlanır ve sıkılır pırasa ınce ınce dogranır ve karabiber, tuz karıştırılarak yoğrulur Sac ateşte kızdırılarak yağlanır ve unlanır Un pembe bir renk alınca saca birkaç parça hamur konur Hamura el ile üçgen şekli ve 2-3 cm kalınlık verilir Ekmeğin iki yüzüde pişince servis yapılır


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla