Konu
:
İçli Köfte(Mardin)
Yalnız Mesajı Göster
İçli Köfte(Mardin)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Köfte(Mardin)
• 10 gr kitel bulguru
• 20 gr köftelik bulgur
• 30 gr irmik
• Tuz
• Kişniş
• 80 gr dana kıyma iç harç için: 200 gr kıyma
• 150 gr soğan
• Birer tutam karabiber ve yenibahar
Hazırlanışı:
Bulgur ve irmik suyla ıslatılır, dana kıyması ilave edilir
Yoğurularak hamur elde edilir
Tuz ve kişniş ilave edilir
Mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp, elde açılır
İçerisine kavrulmuş iç harç konulur, kapatılır
Avuç içinde bastırarak genişletilir
Tuzlu suda 7 dakika haşlanılır
Haşlandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve ceviz ile servis edilir
ELELE
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul