Konu
:
Mısır Ekmeği (Trabzon)
Yalnız Mesajı Göster
Mısır Ekmeği (Trabzon)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısır Ekmeği (Trabzon)
Malzemeler:
Mısır unu
Sıcak su
Tuz
Yapılışı:
Mısır unu derin bir kap içerisine koyu*larak sıcak su ile topaklanmayacak şekilde yavaş ya*vaş yoğrulur
Yoğrulma esnasında bir miktar tuz İlave edilir
Diğer taraftan pleki ısıtılır
Isıtılmış olan plekinin içerisine hazırlanmış olan mısır unu hamuru konulur üzeri saçla kapatılır
Saçın üzerine köz dökülerek pişirilir
(Veya pilitada pişirilir
)
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul