Yalnız Mesajı Göster

Etli Karalahana Sarması (Trabzon)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Karalahana Sarması (Trabzon)



Malzemeler:

Karalahana

Kuşbaşı et

Soğan

Pirinç

Sıvıyağ

Maydanoz

Sarımsak

Nane

Karabiber

Tuz


Yapılışı:


Karalahana sapları kırılarak yıkanır ve içi su dolu bir tencereye koyularak haşlanır Diğer taraftan sarma içi hazırlanır Kuşbaşı et iyice inceltilerek doğranır, ince kıyılmış soğan, pirinç, sarımsak maydanoz, nane, tuz, karabiber ve sıvıyağ koyularak yoğrulur Haşlanan kara lahana içerisine hazırlanan karışım koyularak parmak kalındığında sarılır ve bir tencereyi dizilir, içerisine sarmaların üzerine gelecek miktarda su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla