Konu
:
Etli Karalahana Sarması (Trabzon)
Yalnız Mesajı Göster
Etli Karalahana Sarması (Trabzon)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Karalahana Sarması (Trabzon)
Malzemeler:
Karalahana
Kuşbaşı et
Soğan
Pirinç
Sıvıyağ
Maydanoz
Sarımsak
Nane
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Karalahana sapları kırılarak yıkanır ve içi su dolu bir tencereye koyularak haşlanır
Diğer taraftan sarma içi hazırlanır
Kuşbaşı et iyice inceltilerek doğranır, ince kıyılmış soğan, pirinç, sarımsak maydanoz, nane, tuz, karabiber ve sıvıyağ koyularak yoğrulur
Haşlanan kara lahana içerisine hazırlanan karışım koyularak parmak kalındığında sarılır ve bir tencereyi dizilir, içerisine sarmaların üzerine gelecek miktarda su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul