Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Bulgur Köftesi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Bulgur Köftesi





Adana Usulü Bulgur Köftesi

Yarım kilogram bulgur

1-2 avuç un

6 diş ezilmiş sarımsak

4 çorba kaşığı tereyağ veya sıvı yağ

3-4 çorba kaşığı tatlı kırmızı biber salçası

Maydanoz

Tuz

Karabiber

Tuzlu su


Yapılşı:


Bulgurun üstünü biraz örtecek kadar kaynaru suyu dökün ve kapaklı tencerede yarım saat kadar dinlendirin

Şişince un katıp yoğurun

Islak elle bulgurlu harçtan koparılan parçaları avuç arasında yuvarlayıp tepsiye dizin

Bir tencerede tuzlu su kaynatın Hazırlanan köfteleri kaynayan suya atıp pişirin ve sonra suyu da süzün

Köfteler pişerken bir tepside veya yayvan bir kapta tatlı kırmızı biber salçasını sarımsak tuz ve karabiberi bir araya getirin Çok az su ile ateşte birkaç dakika kaynatın Haşlanan köfteler iyice süzüldükten sonra bu karışıma aktarıp karıştırın

Tereyağını eritin hafif pembeleşince köfteleri üstüne dökün Maydanoz serpip servise geçin

Alıntı Yaparak Cevapla