08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aydın'dan Bolama
BOLAMA ( AYDIN )
MALZEMELER :
1 kg kuşbaşı dana eti,
1 su bardağı nohut,
Yarım kg arpacık soğanı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Domates salçası,
3-4 diş sarımsak,
Tuz,karabiber,
1 kaşık tereyağı,
Domates,
Biber,
6 Su bardağı pirinç
2 Litre su
HAZIRLANIŞI :
Et,arpacık soğanı,sarımsak,tuz,karabiber,salça,yağ doğranmış domates,biber,akşamdan ıslatılmış nohut,derin bir kap içerisinde karıştırılır Üzerine iki çatal çapraz şekilde konulup,derin büyük bir tepsiye alınır Bunu yaparken dış kısımda yemeğin piştiğini kontrol etmek amacı ile,bir parça et ve nohutun dışarıda kalmasına özen gösterilir İçerisine iki litreye yakın su konur Tepsinin üzerine de dağılmaması için taş gibi bir ağırlık konur Orta ısıda pişen yemeğin suyu azaldıkça sıcak su ilave edilir Nohut ve et yumuşayınca pirinç eklenir ve ateş kısılır Pilav piştikten sonra etin üzerindeki ağırlık alınır Bir kaşık tereyağı yemeğin üzerine parçalar halinde konulur ve ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakılır Bu yemek Kuşadası’nda Adak yemeği,Aydın’da ise dilek yemeği olarak bilinmektedir
|
|
|