Yalnız Mesajı Göster

Pepeçura (Trabzon)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pepeçura (Trabzon)



1 kg siyah üzüm

6 su bardağı su

1,5 çay bardağı tozşeker

Yarım çay bardağı nişasta

Yarım çay bardağı un

Yapılışı:


Siyah üzümleri su ve şekerle birlikte bir tencerede iyice kaynatın Ilındıktan sonra tel süzgeçten geçirin (5 su bardağı üzüm suyu elde edin) 4 su bardağı üzüm flsuyunu bir tencereye alın Artan üzüm suyu ile un ve nişastayı karıştırın Karışımı tenceredeki üzüm suyuna ekleyin Karıştırarak pişirin 10 dakika kaynadıktan sonra, küçük kaselere veya kuplara paylaştırın Soğuduktan sonra servis yapın


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla