Konu
:
Eskişehir İn Çiğböreği
Yalnız Mesajı Göster
Eskişehir İn Çiğböreği
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eskişehir İn Çiğböreği
MALZEMELER:
Hamuru için
Un
Su
Tuz
İç harcı için
Kıyma
Tuz
Karabiber
biraz su
YAPILIŞI:Un,su ve tuzu bir kaba koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
Cevizden biraz büyük bezelere ayırıp yuvarlayın
Üstüne bez örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin
Kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırın
İçine yavaş yavaş su ilave edin
Çiğ böreğin en büyük özelliğidir
Bu su sayesinde içindeki kıyma sulu ve yumuşacık olur
Su ekleyip kıymayı iyice karıştırın
Kıymanın yağı kaşığın arkasında toplanmaya başlayınca içi hazırdır
Dinlendirdiğiniz hamurları tabak büyüklüğünde açın
Kıymalı harcı sürekli karıştırıp suyunu çekmişse ilave edin
Açtığınız hamurun yarısına kıymalı harcı yayın diğer yarısını üstüne kapatıp rulet yada bir tabak yardımıyla kenarlarını düzeltin
Bol yağa atıp kızartın
Yanınada şöyle güzel bir ayran yapın)
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul