Yalnız Mesajı Göster

Eskişehir İn Çiğböreği

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskişehir İn Çiğböreği



MALZEMELER:

Hamuru için


Un

Su

Tuz

İç harcı için

Kıyma

Tuz

Karabiber

biraz su




YAPILIŞI:Un,su ve tuzu bir kaba koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Cevizden biraz büyük bezelere ayırıp yuvarlayın Üstüne bez örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirinKıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırın İçine yavaş yavaş su ilave edin Çiğ böreğin en büyük özelliğidir Bu su sayesinde içindeki kıyma sulu ve yumuşacık olur Su ekleyip kıymayı iyice karıştırın Kıymanın yağı kaşığın arkasında toplanmaya başlayınca içi hazırdır Dinlendirdiğiniz hamurları tabak büyüklüğünde açın Kıymalı harcı sürekli karıştırıp suyunu çekmişse ilave edin Açtığınız hamurun yarısına kıymalı harcı yayın diğer yarısını üstüne kapatıp rulet yada bir tabak yardımıyla kenarlarını düzeltin Bol yağa atıp kızartın Yanınada şöyle güzel bir ayran yapın)



AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alıntı Yaparak Cevapla