Konu
:
Akçaabat Köftesi (Trabzon )
Yalnız Mesajı Göster
Akçaabat Köftesi (Trabzon )
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akçaabat Köftesi (Trabzon )
Malzemeler:
1 kg
kıyma,
100 gr
Peksimet
sarımsak
1 çay kaşığı karabiber,
tuz
Yapılışı:
Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir
Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır
Not:Et olarak dana eti kullanılır
Etin kol, göğüs ve gerdanı tercih edilir, içine Trabzon ekmeği, az miktar sarmısak ve yağ olarak çember yağı katılır
En önemli özelliği etinin de Trabzon’dan gelmesidir
Özellikle sarımsağın tadını verdiği Akçaabat köftesi, yanında ızgara biber ve piyazla servis ediliyor
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul