Yalnız Mesajı Göster

Akçaabat Köftesi (Trabzon )

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akçaabat Köftesi (Trabzon )



Malzemeler:

1 kg kıyma,

100 gr Peksimet

sarımsak

1 çay kaşığı karabiber,

tuz

Yapılışı:


Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır


Not:Et olarak dana eti kullanılır Etin kol, göğüs ve gerdanı tercih edilir, içine Trabzon ekmeği, az miktar sarmısak ve yağ olarak çember yağı katılır En önemli özelliği etinin de Trabzon’dan gelmesidir Özellikle sarımsağın tadını verdiği Akçaabat köftesi, yanında ızgara biber ve piyazla servis ediliyor


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla