Konu: Kaymaçina
Yalnız Mesajı Göster

Kaymaçina

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaçina



meşhur Arnavut tatlısı Kaymaçina


Malzemeler


1 kilo süt

7 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker


Yapılışı


Çırpma işinide yapabileceğiniz derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın Toz şekeri üzerine ilâve edin ve köpük köpük olana kadar çırpın Sonra sütü katıp çırpmaya devam edin Çok iyi çırpmak gerekiyor Daha sonra cam bir kaba koyun, geniş olmayan orta büyüklükte tepside olur, orta hararetli fırında bir saat kadar pişirin


Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşması tercih nedenidir ( Genellikle ineklerin üzerinde ki desenler gibi olur)


Ve soğuyunca güzel bir tabakta ikram edin




bana ılgınc geldı paylasmak ıstedımmm



Alıntı Yaparak Cevapla