Konu
:
Kaymaçina
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaçina
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaçina
meşhur Arnavut tatlısı Kaymaçina
Malzemeler
1 kilo süt
7 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Çırpma işinide yapabileceğiniz derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın
Toz şekeri üzerine ilâve edin ve köpük köpük olana kadar çırpın
Sonra sütü katıp çırpmaya devam edin
Çok iyi çırpmak gerekiyor
Daha sonra cam bir kaba koyun, geniş olmayan orta büyüklükte tepside olur, orta hararetli fırında bir saat kadar pişirin
Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşması tercih nedenidir ( Genellikle ineklerin üzerinde ki desenler gibi olur)
Ve soğuyunca güzel bir tabakta ikram edin
bana ılgınc geldı paylasmak ıstedımmm
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul