Konu
:
İçli Köfte (Hatay)
Yalnız Mesajı Göster
İçli Köfte (Hatay)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Köfte (Hatay)
Malzemeler:
250 gr
çiğ köftelik kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
2,5 su bardağı ince bulgur
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
yeteri kadar su
içi için:
250 gr
yarım yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
150 gr ceviz
7-8 dal maydanoz
tuz, kimyon, karabiber
Yapılışı:
Kıymayı iyice kavuralım tane tane olsun yapışık kalmasın
Soğanları da ayrı bir kapta yemeklik doğrayıp kavuralım
Daha sonra kıymaya ilave edelim
İçine ceviz içine ekleyelim biraz daha kavuralım
Doğranmış maydanozları da ekleyelim ve soğumaya bırakalım
İnce bulguru bir kaba boşaltalım içine kıymayı salçayı yumurtayı ilave edelim
Suyumuzda yavaş yavaş dökerek hamuru hazırlayalım ( bulgur suyu çekeceğinden çok kuru olmayacak, biraz yaş bir hamur olacak)daha sonra bu bulgur hamurunu 2 ye ayıralım
Yağlanmış tepsinin dibine bir parçasını serelim
Ortasına iç malzememizi dökelim
Diğer hamur parçasını da üzerine kapatarak bastıralım
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim
( fırına koyduktan 15 dk
sonra üzerine hafif su gezdirerek tekrar fırınlayalım)
Üzeri kızarana kadar fırınlamanız yeterli daha fazla fırınlarsanız kuruyabilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul