Konu
:
Diyarbakır Patlıcan Meftunesi..
Yalnız Mesajı Göster
Diyarbakır Patlıcan Meftunesi..
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Diyarbakır Patlıcan Meftunesi..
Malzemeler
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı tuz
8 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kg
kuzu parça et
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sumak
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tarif Bilgileri
Kategori: Et Yemekleri
Yapılışı
Sumağı 3 bardak suda bekletin
Patlıcanları kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp, tuzlu suda bekletin
Eti yıkayın, tencereye ya da güvece koyun
Sıvıyağ ve tuz ilave edin
Et suyunu çekince salça ilave edip karıştırın
Patlıcan, küçük küçük doğranmış domates, yeşil biber, pul biber ve sumağı suyuyla birlikte koyun
Kısık ateşte 60 dakika pişirin
Dövülmüş sarmısak ilave ettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul