Yalnız Mesajı Göster

Diyarbakır Patlıcan Meftunesi..

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyarbakır Patlıcan Meftunesi..



Malzemeler


1 yemek kaşığı biber salçası

4 adet domates

4 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı tuz

8 adet patlıcan

1 tatlı kaşığı pul biber

1 kg kuzu parça et

4 diş sarmısak

2 yemek kaşığı sumak

1 kahve fincanı sıvıyağ

Tarif Bilgileri

Kategori: Et Yemekleri









Yapılışı


Sumağı 3 bardak suda bekletin

Patlıcanları kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp, tuzlu suda bekletin

Eti yıkayın, tencereye ya da güvece koyun Sıvıyağ ve tuz ilave edin Et suyunu çekince salça ilave edip karıştırın Patlıcan, küçük küçük doğranmış domates, yeşil biber, pul biber ve sumağı suyuyla birlikte koyun Kısık ateşte 60 dakika pişirin Dövülmüş sarmısak ilave ettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla