Konu
:
Fellah Köftesi (Hatay)
Yalnız Mesajı Göster
Fellah Köftesi (Hatay)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fellah Köftesi (Hatay)
Malzemeler :
1 Su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta akı
tuz
Sosu İçin;
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
bul biber
Yapılışı :
Malzemenin tamamı çukur bir kapta göz kararı ile ılık su ile yoğrulur
Katı bir hamur kıvamına getirilir
Fındık büyüklüğünde yuvarlak alınıp, iki taraftan üstüne bastırarak şekil verilir, bu arada el sürekli ıslatılır
Unlanmış tepsiye dizilir, hepsi hazırlanınca kaynar suda yarım saat pişirilir
Süzülerek çıkarılan köfteler sosun içine atılır(SOS malzemesi olan sıvıyağ, salça rende domates pul biber 2 -3 dakika pişirilir) Sosun içinde servis tabağına çıkarılır
Taze soğan, dereotu, maydanoz ince ince doğranır üzerine serpilir
Afiyet Olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul