Konu
:
Dönderme
Yalnız Mesajı Göster
Dönderme
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dönderme
evet yanlış duyadınız yemeğin adı dönderme
ısırgan otunu biz buna dalgan otu deriz
bunu birgüzel yıkadıktan sonra süzülmesini bekleriz
ardından ince ince doğradıktan sonra içine dalganın azlığına çokluğuna göre azsa 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı unu koyup karıştırıyoruz
yağın içine bir miktar koyuyoruz eğer koyduğumuz kabarıp yağın üzerine çıkıyorsa hepsini döküyoruz
üzerini bir güzel düzeltiyoruz
altı kızardıktan sonra yani sertleşip bütün hle geldiyse tavanın üstüne kendinden daha büyük bir tabağı kapatıp ters çeviriyoruz
böylelikle pişmeyen yerin tavaya gelerek pişmesini sağlıyoruz
tekrar servis tabağına alıp üzerine bolca yoğurt dökerek afiyetle yiyoruz
aydına oktay usta gelmişti annem yarışmaya katılmıştı yöresel yemeklerle
2
olmuştu
annem o güne özel olarak altına krep koymuş onun üzerine döndermeüzerine yoğurt bir daha krep bir daha dönderme ve en üstünü de yoğurdu krem şanti torbasıyla süsleyip servise sunmuş
jüri merakla bakmış pasta mı yemek mi diye
gerçekten tadı harika oluyor yalnız ısırgan otunu eldiven giymeden yıkamayın elinize gerçkten acıtıyor
annemin telefonunda resmi var inşallah gittiğimde eklerim resmini
görüntü de lezzet de on numara
bu da bizim aydına özgü bir yemek
artık buralardaki bazı restaurantlarda soğuk meze olarak satılıyor
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul