Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Kavurması (Trabzon)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Kavurması (Trabzon)



Malzemeler:

Taze fasulye

Sarımsak

Soğan

Tereyağı

Maydanoz

Tuz


Yapılışı:


Fasulyenin kılçıklarını temizleyerek bol suda yıkanır Ortadan ikiye bölerek haşlanır süzdükten sonra soğumak üzere bir kenara ayrılır ve suyu sıkılır kuru soğanı temizleyip, ince ince kıyılır Bir tencerede tereyağı eritilir Soğan ve taze fasulyeyi ilave ederek kavrulur Kavrulan fasulyenin içerisine ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilave edilerek tuzla birlikte 1-2 dakika daha kavrulur


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla