Konu
:
Bumbar (Hatay)
Yalnız Mesajı Göster
Bumbar (Hatay)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bumbar (Hatay)
Malzemeler :
3 tane koyun bağırsağı
2 bardak pirinç
1 baş soğan
1 bağ maydanoz
göz kararı zeytinyağı
tuz
karabiber
Yapılışı:
1
Bağırsakların içi iyice temizlenip yıkanır ve tersi çevrilir
2
İnce ince kıyılan soğan ve maşdanoz, tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve pirinç kanştmlarak hazırlanın iç, kısık ateşte biraz pişirilir
3
Bağırsağın bir ucu bağlanarak, hazırlanan içle doldurulur
4
Doldurulan bağırsaklar tuz ve narekşisi ile ovulur ve tencereye konularak, üzerine eklenen su ile pişirilir
5
Pişen bumbarlar, üç-dört parmak ekinde kesilerek servis edilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul