Yalnız Mesajı Göster

İzmir'den Efe Sarması

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir'den Efe Sarması



EFE SARMASI ( İZMİR)



MALZEMELER :

İnce dilimlenip,iyi dövülmüş 6 parça biftek,
6 çorba kaşığı tulum peyniri,
Yarım demet maydanoz,
Yeteri kadar kızartma yağı,
1 adet yumurta
1 fincan et suyu

YAPILIŞI :
Tulum peyniri,yumurta ve kıyılmış maydanozu iyice karıştırınBu karışımı et dilimlerinden her birinin içine koyup,yaprak dolması gibi sarınAçılmaması için sarmaları birer kürdanla tutturunYağda sarmaların her tarafını kızartınEtler kızarınca tavaya et suyunu dökün ve kapağını örterek iyice pişirinAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla