08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cacık (Alman Usulü)

MALZEMELER:
2 çekirdeksiz salatalık,
1 tatlı kaşığı tuz,
1'er bağ maydanoz, dereotu ve fesleğen,
6 dal sığırdili,
10 yaprak kuzukulağı,
1 yeşil soğan,
2 diş sarımsak,
800 g yoğurt,
200 g taze krema,
1 tutam şeker,
akbiber,
limon suyu,
kırmızı turp,
garnitür için dereotu
YAPILIŞI:
Salatalıktan bir parça kesin ve garnitür için saklayın Salatalıkları küp halinde doğrayın, tuz ile karıştırın ve 10 dakika bekletin Bu arada yeşillikleri yıkayıp ayıklayın Soğanı ve sarımsakları kıyın Bütün malzemeleri mikserde püre haline getirin Cacığı bir kaseye koyun, şeker, biber ve limon suyu ile karıştırın Salatalık dilimleri ve dereotu ile dekore edin Cacığı, sarımsaklı ekmek ile hafif bir akşam yemeği olarak ikram edebilirsiniz
Öneri: Cacığın içine birkaç parça buz atın; yoğurdu azaltıp yerine daha fazla taze krema koyabilirsiniz Katı bir yumurtayı kıyın ve üzerine serpiştirin
alıntı
|
|
|