Konu
:
İlk Konuştuğu Dil
Yalnız Mesajı Göster
İlk Konuştuğu Dil
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İlk Konuştuğu Dil
skenderunun tanınmış ailelerinden cöcenlerin ikinci çocukları doğduğunda bebeğin gözleri oldukça ilgi çekmişti
bakışları çok etkileyiciydi
yeni doğmuş bebeğin gözlerindeki bu bilinçli bakış anne hatay cöceni oldukça şaşırtmıştı
aradan geçen 3 yıl boyunca minik asude tüm isteklerini bakışlarıyla anlatıyor ya da ondan istenileni bakışlarıyla anladığını belirtiyordu
ancak tek bi kelime bile konuşamıyordu
bu hiç de alışık olmadık bi durumdu
anne hatay hanım ve baba cemil bey kızları 1,5-2 yaşlarına geldiğinde minik asudeye testler uygulamaya başlamışlardı
bebeğe arkadan alçak sesle yaklaşıp sessiz sayılabilen bir ses tonuyla sesleniyorlardı
asude hemen arkasını dönüp çağırıldığını anladığını bakışlarıyla belli ediyordu
olaya bilinçli bir şekilde yaklaşan aile o bölgedeki tüm doktorlara götürdükleri kızlarının fiziksel bir rahatsızlığının olmadığı cevabını almışlardı
ancak çocukları hala konuşamıyordu
aile bu işin sırrını çözebilmek için yurtdışına gitmeye karar verdiler
yurtdışında gittikleri tüm doktorlar türk meslektaşlarından farklı olmamak üzere asudenin kulak ve dilinde hehangi bir problem olmadığı cevabını verdiler
çaresiz kalan aile tekrar türkiyeye döner
2 yıl sonra asude konuşömaya başlıyor ma olması geren gibi türkçe değil italyanca
bu gelişmeden sonra olay iyice içinden çıkılmaz bir halde büyüyor
bu inanılmaz olay çevrede hemen duyuluyor
insanlar asudeyi dinlemeye geliyorlar
aile garip ve garip olduğu kadar inanılmaz olan bu olay karşısında ne yapacağını bilemiyor
2 ay sonra tekrar başa dönülüyor
asude yine susuyor
kendisiyle italyanca konuşulduğunu anladığını belli etmesine rağmen cevap vermiyor
olayın bundan sonraki gelişmelerini anne hatay cönenden dinliyoruz:
- kızımız asude kucağımda muhayenehaneye girdiğimde bu işin sırrını artık çözebileceğimiz hissi uyanmıştı
prof
dr
coşkun sarman bizden başta asudenin beyin tomografisi olmak üzere birçok tahlil istedi
2 gün içinde istenen bütün tahlilleri verdiğimizde ise sonuçların mükemmel olduğunu kızımızda hiç bir sorun oladığını söyledi
yaşadığımız bu olayın sebebini sorduğumuzu sorduğumuzda isebu olayın dünyanın her köşesinde nadir de olsa yaşanan bir reankarnasyon vakası olabileceğini örneklerle anlattı
daha sonra neler yaşayabilceğimizi sorduğumuzda ise geçmiş yaşamıyla ilşkisinin 7 yaşında yada buluğ çağında olacağı 14 yaşında kesileceğini, konuşmaya ise 7 yada 14 yaşında başlayacağını söyledi
aile yıllardır aradığı soruların cevabınıinanılmaz da olsa reankarnasyondan alıyor
- iskenderuna döndüğümüzde hesap yapmaya başladık
asude henüz beş yaşında olsuğuna göre ya 2 sene ya da 8 sene sonra hayata dönecekti
ve sonunda birinci şık gerçekleşti kızımız 7 yaşına 3 ay kala kırık bir türkçe ile önceki yaşamını anlatmaya başladı
bu anlatım ise 10 yaşına kadar sürdü
anlatıkkları son derece ilginç şeylerdi
benim gerçek evim sicilya adasında
(italya) benim önceki babam çok daha güçlü ve yakışıklıydı
ve odam şimdikinden çok daha güzeldi
(geçmiş odasındaki odasını en ince detayına kadar anlatıyor)
kendisin italyan mafyasının en büyüklerinden birinin kızı olduğunu idiia eden asude şöyle devam ediyor:
- ben en büyük babanın kızıydım
okul dönüşü arabamız tarandı ve yanımdaki korumalrla birlikte öldürüldüm
odamda kuşlarım vardı
onları yatmadan önce siyah örtülerle örterdim
en sevdiğim yiyeceklerin başında mortedella gelir
( çok sayıda italyan yemeğinin yapılışını tarif etmiştir)
daha sonra asude ısrarla kendisini sicilya adasındaki evine götürmelerini istiyor
aile kızlarını bu isteğini yerine getireceklerini söyleyip yıllarca kızlarını oyalıyorlar
ve sonunda asudenin eski yaş
gitme ısrarı b10 yaşında son buluyor
ama bitmeyen ve bugüne kadar devam eden ilginç hobisi hala sürüyor
"SİLAHLAR"
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul