Konu
:
Kendine Kaçış..
Yalnız Mesajı Göster
Kendine Kaçış..
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kendine Kaçış..
Daha kapıyı yeni kapatmıştı ki çalan telefon sesini duydu
Uzun zamandır telefon böyle çalmamıştı
yine yanlış numaradır diye mırıldanarak kapıyı yokladıktan sonra indi merdivenlerden
Boş sokakları süzerek ilerlemeye devam etti
yüzüne soğuk bir rüzgâr çarptığında aklındaki düşünceler yine şahlandı
buğulu duygularıyla
Ya oysa
Olamaz dercesine başını sallayarak devam etti yoluna sigarasını yakarak
Durağa geldiğinde sigarasını yarılamış o gün yapacağı işleri gözünde canlandırmıştı
Yine her zamanki ağır günlerden biri bekliyordu onu
ama hiçbiri bir ay önceki kadar ağır olamazdı
ne zaman aklına gelse midesine bir kramp girer
bakışları donuklaşırdı
Keşke yanında olsa yine bağırsaydı fakat ona sert cevaplar vermeseydim diye düşünürdü
Ama nereye kadar böyle karşılıklı üzüntüler yaşayabilirlerdi ki
hem ne hakları vardı ki birbirlerini üzmeye
Küçük şeyleri nasıl bu kadar büyütebildik derken içi daha fazla burkulurdu
Servise binip koltuğa uzandığında tekrar düşünmeye başladı
acaba şimdi o da kalkmış mıdır
kahvaltısını yapabil dimi boğazından bir iki lokma geçebil dimi diye mırıldandı
Sağına soluna bakındıktan sonra pencereden şehrin ilk ışıkları aldı gözünü
Kaç sabahı birlikte karşılamışlar
kaç geceyi beraber bitirmişlerdi ve şimdi kaç gündür yalnızdılar
Servisten inme vakti geldiğinde derin bir iç çekerek yerinden kalktı ve yerine giderek çalışmaya başladı
Tüm gün aklında o vardı devamlı her hareketinde onu düşünüyor ama bir kere bile aramaya cesaret edemiyordu
Hem arasa ne olacaktı ki
yeniden başlasalar geçmişi unutmaya çalışsalar gerçek mutluluğu bulabilecekler miydi diye düşünür
kendini kandırmaya çalıştığını hissederdi
İşi bittiğinde üzerini değiştirerek servise yöneldi ve yerine oturdu
Eve gitmek istemiyordu biraz yürüsem iyi olacak diye geçirdi içinden ve semtlerine girmek üzereyken indi servisten
Şoför her zamanki gibi bu dalgınlığa bir anlam veremedi delirmiş bu dercesine bir bakış attıktan sonra kapıyı kapatarak yoluna devam etti
Elini cebindeki sigara paketine götürüp içinden bir tane alarak derin bir nefes çekti
Artık kurtulmalıyım tüm bu yaşanmamışlıklardan kendimi kurtarmalıyım dedi
bu boş vermişlikten
Hemen bir telefon bularak iş yerindeki şefini aradı ve yarın işe gelmeyeceğini işi bıraktığını bir açıklama yapmadan söyleyerek telefonu kapattı
Hızlı adımlarla markete doğru ilerledi ve yiyecek bir şeyler ve bir şişe rakı aldıktan sonra hiçbir şey düşünmeden eve doğru ilerledi
Kapıyı açarak hemen mutfağa gitti ve elindekileri tezgâha bırakıp üzerini değiştirmek için odasına ilerledi
Uzun zamandır giymediği kumaş pantolonunu ve mavi çizgili gömleğini ütüleyerek giydi
İki kişilik güzel bir sofra hazırladı
İki kadeh
iki tabak
iki mum vardı sofrada
Kendi kadehini doldurup tabağına bir kaç parça bir şeyler koyduktan sonra
içinde uyku hapları bulunan şişeyi karşısında bulunan tabağın içine döktü ve tabağın yanında bulunan kadehin yarısını rakıyla doldurdu
Mumlardan karşı tarafa bakanı yakmadı ve yerine oturarak konuşmaya başladı
Merhaba benim korkak ve karanlık tarafım
Bugün seninle yeni bir hayata adım atacağım
Her zaman kaçmak istediğim o büyük sonsuzluğa bugün gideceğim
her şeyi burada bırakarak yanıma hiçbir şey almadan sadece aciz ruhumla beraber gideceğim
Bugüne kadar birçok hata yaptım ve bunlardan kendime ders çıkardım ama derslerimi sanırım iyi çalışamamışım ve kaybettim
sınıfta kaldım
Ne zaman gülmek istesem çeşitli bahaneler buldun bana
ne zaman mutlu olmak istesem sorunlar çıkardın karşıma
vereceğim tepkileri bile bile hata yapmamı engellemedin
beni test etmeyi bildin ama sabrımın taşacağını bilemedin yâda taşması için elinden geleni yaptın
Bugün terk ediyorum burayı her şeyiyle
vereceğim bir şey kalmadan
almayı bilmeden
Her geçen gün üzülüp üzeceğime bir kere bunu yaşatmak daha mantıklı değil mi? ne de olsa mantık dünyasında yaşamıyor muyuz
o zaman neden mantıksız yaşamaya devam edeyim ki
Kadehini bitirdikten sonra
karşı sandalyeye bir kez daha bakıp yerinden kalktı ve diğer tarafa oturarak konuşmaya başladı
Merhaba benim cesaretli
güvenilir
her şeyi bilen ama paylaşmayı bilmeyen aydın olmaya çalışan tarafım
Bugün yanıma geleceğini
benimle tek güç olacağını ve yaptığın hataların benim suçum olduğunu söyledin
Evet
belki haklısın korktum
daha fazla kırılmaktan kaybetmekten bıkmış bir haldeyken her şeyi parçaladım
Ama unutma cesaretim senden geldi
ben tek başıma yapmadım
Bu yüzden beni suçlayamazsın benim kadar sende suçlusun ve bu suçun cezasını şimdi beraber çekeceğiz
Mantık benim olduğum yerde düşünülemez eğer bunu seçiyorsan bu zaten senin kendi kararındır
Birçok konuda olduğu gibi daha iyi anlamalısın ki seni cesaretin yıktı eğer bu kadar kendine güvenmeseydin elindeki birçok şeyi kaybetmezdin
az önce işini kaybetmen buna en güzel örnektir
Şimdi yanımda olmak tek bir ruh da yaşamak doğruyu bulabilmek için kararını kendin vereceksin
Uzun zamandır planladığı ama hiçbir zaman yapamadığı şeyi sonunda yapmayı kafasına koymuştu। Tabakta bulunan hapları avucuna doldurduktan sonra ağzına götürdü ve kadehte bulunan rakıyla beraber bir dikişte bitirerek kadehi duvara fırlattı
Yerinden yavaşça kalkarak yanmakta olan muma son bir kez bakarak söndürdü ve yatağına giderek sessizce derin bir uykuya daldı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul