08-13-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutluluk Neyle İlgilidir Acaba ?

Mutluluk neyle ilgili acaba?
Herkesin mutluluk anlayışı farklıdır ?
Bir insan ufacık bir şeyden mutlu olur mu?
Ufacık bir söz , bir ses , minicik bir heyecan kalbinin en derininde yaşadığın   
Bir demet papatyayla çalınan kapı , elleri kolları sadece sevgi dolu bir kadın  
O an papatyalara odaklanamazsın zaten
Tek gördüğün eli kolu dolu olan o kadındır düşündüğün   
Papatyaları sonradan farkedersin   
Bir de mis gibi susam kokusudur akılda kalan , sıcacık İstanbul simidinin kokusu   
Onun yüzü gülünce senin de bütün keyifsizliğin alır başını gider bir anda   
Çünkü o an için önemli olan tek şey kucağı papatyalarla dolu olan
o zarif kadındır
Onunla her şey anlamlı diye tekrarlar buldum kendimi İçimden sürekli bunu söylediğime şahit oldum
Yollar , yürüdüğümüz sokaklarda bıraktığımız izler  
Kahkahalarla gülerken , en olmadık anda gözlerimden akmak isteyen ama hep tutulan damlalar ve bunun sonucu yüzümün allak bulak olması , ondan gözlerimi kaçırışlarım , işi şaklabanlığa vurmak isterken daha da dibe batmalarım   
Sonrasında onun ellerinin önce alnımda , sonra buklelerimde gezinmesiyle tamam dedim kaçınılmaz son   Yapma ablam ne olur ?
Yine de tuttum kendimi dün   
Sadece , ağlama sakın! Şimdi olmaz! Ne güzel bir gün , hiç olmadığın kadar huzurlusun , havada mis gibi portakal çiçeklerinin kokusu   
Sakın !
Şimdi değil !
Dönüşe sakla !
Onunla gülüşerek ayrıl ondan sonra ne yapacaksan yap !
Kulağındaki müziğin sesini sonuna kadar aç , yürü , aldırma kimseye bağırarak eşlik et şansına ne çıkarsa ??
Hayretle bakan gözlere aldırmadan yap bunu hem de   
Kime ne ki?
Hayat geçiyor heyyyy !
Yadırgasınlar umurumda mı ?
Şarkı söylemek istedim ve söylüyorum , ağlamak mı istedim ?Ağlıyorum   
(Yok ben yine de toparlanayım onu da üzmenin anlamı var mı?)
Güzel anlar biriktirdik yine dün   
Aldırmadık , güldük , konuştuk , iyi olanları da kötü olanları da , hayatımızda ne olup bitiyorsa işte , sadece anlattık birbirimize   
Özlem var her defasında , anneye , babaya , oğluşa   
Zaten ne var ki birbirimizden önemli olan   
Aileden önemli ne olabilir ki ?
Günlük yaşantın içinde boğuştuğun , ama düşündüğün zaman kendini boşa sıkıntıya soktuğunu anladığın , dağıldığın , kafaya taktığın soruncukların   
Evet soruncuk hepsi , üstesinden gelinir , boş verilir , aman sende üzüldüğün şeye bak denilir
Dersin her defasında   
Önemli olan özlediklerinin sağlıklı olması , hayatta olmaları ,
sesini duyabildiğin her güne şükretmektir
Önemli olan bu işte , gerisi gerçekten boş ve yorucu   
Yetmedi yine de   
Hep uzattık yolu durmak istemedik bitmesin diye bu güzel gün   
Her zaman aynı tadı yakalayamıyor ki insan   Bitmeseydi dedik   Bu yazının sonu da gelmedi işte
Gelmesin   
Arşivimden  
|
|
|