03-15-2007
|
#1
|
rebellious23
|
Meze Tarifleri ...........
Kaşarlı Sosis Köftesi
Malzemeler:
4 Kişilik:
4 adet sosis, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı taze kaşar rendesi, 1 çay bardağı galete unu, 5 sap maydonoz, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kimyon, 1 fincan zeytinyağı
Yapılışı:
Geceden dondurucuya konulan sosisler sabah rendenin büyük delikli tarafı ile kaşarla birlikte rendelenir köfte yapar gibi derin bir kapta yumurta maydanoz galeta unu ile yoğurulup baharatlar ve zeytinyağının büyük bir bölümü katılarak köfte şekli verilir önceden kızdırılmış ve kalan yağ konulmuş teflon tavada kızartılıp, sıcakken domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile servis yapılır
__________________
Saman ustadan Peynir Topu
Gereçler:
250gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kadar çörek otu
4 dal maydonoz
Yapılışı:
beyaz peyniri ezin yada rendeleyin maydanoz veya dereotunu(isteğe bağlı)incecik kıyın ezilmiş beyaz peynirin içine ekleyin ve elinizde yuvarlayarak top şekli verin yaptığınız peynir toplarını çörek otuna bulayark servis yapabilirsiniz  
PEMBE SULTAN
2 kişilik
Gereçler:
3-4 yaprak kırmızı lahana
bir küçük kutu yoğurt , büyük 1 su bardağı kadar
3-4 diş sarımsak
bir tutam tuz
Yapılışı:
Kırmızı lahanaları incecik incecik kıyalım Ezdiğimiz sarımsakları tuz ve (ağız tadına göre) yoğurt ile karıştırıp lahanalarımızın üzerine dökelim Yoğurtlu karışım pembe rengi alana kadar gelip gidip karıştıralım
Meze olarak kullanalım
Çok pratik ve görünümüde pembecik bir tarif doğrusu
__________________
__________________
Cevizli biber
4 kişilik
Gereçler:
150-200 gr ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası (az tuzlu) Ekmek içi
1 fincan su
Yapılışı:
cevizler rondoda yağı çıkana kadar çekilir Ekmek içleri eklenir ve cevizin yağını emene kadar çekilmeye devam edilir Salça ve su eklenerek 5- 10 dk kadar iyice rondoda karıştırılır Afiyet olsun
Servis Önerileri:
Arzu ederseniz ekmek üstüne sürerek veya meze olarak servis yapabilirsiniz
Püf Noktaları:
Dileyen cevizli biberin içerisine 1 fincan tahinde ekleyebilir
__________________
SARIMSAKLI TİLTOR
MALZEMELERİ:
İki patlıcan,4-5 biber(etli)-Veya yarım kg taze börülce - Veya 1kg kırmızı pancar
Bir kelle sarmısak, ekşi(istenilen oranda), tuz
( İsteğe göre atlıcan , biber veya kırmızı pancar veya taze börülce haşlanır )
YAPILIŞI:
Patlıcan , biber közlenebilir de Haşlanacaksa önceden kesilirler, yok közlenecekse , közlendikten sonra kabukları soyulup doğranmalıdır
Börülceli isteniyorsa önce börülceler yıkanır , temizlenir, haşlanır
Ekşisinin yapılışı:
Bir kelle sarmısak soyulur , tuz konup iyice ezilir Hakiki zeytinyağı kaşık kaşık yedirilir Öyle ki her kaşık yağ çırpıldıkça sarmısak onu yutana kadar karıştırılmalıdır Bu karışım krema gibi olana kadar bu işlem yapılır Yani ben 7-8 kaşık kadar zeytinyağı koyuyorum Sonra da biraz su eklenir, karıştırılır Karışım ayran gibi beyaz olur
Daha sonra da isteğe göre limon, sirke veya koruk ekşisi ilave edilir
Patlıcan, biber ; börülce veya pancar ilave edilerek ağzı sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında bir gün veya yarım gün bekletilir
Daha sonra istenilen şekilde afiyetle yenir
__________________
Rüyalar gerçek olsa seni hergün görürdüm  
|
|
|