Yalnız Mesajı Göster

Ayrı Ve Aykırı Bir Dünya (Otizm)

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Ayrı Ve Aykırı Bir Dünya (Otizm)

5 yaşında otistik bir oğlum var Onunla ne göz teması ne fiziksel temas kuramıyorduk Sorduğumuz sorulara cevap vermek yerine onları tekrarlıyordu Bir arkadaşımın bunların tipik otizm belirtileri olduğunu, bir uzmanla görüşmemiz gerektiğini söylemesi üzerine doktora başvurduk Doktor otizm teşhisi koyduktan sonra bu tip çocukların özel eğitime ihtiyaç duyduğunu ve özel eğitim masraflarının devlet tarafından karşılandığını söyledi Bunun üzerine biraz araştırdıktan sonra oğlumuzu İzmir’deki Dünya Özel Eğitim Merkezi’ne götürdük ve burada eğitim almaya başladı Henüz 6 ay olmasına rağmen oğlumuzda gözle görülür bir gelişme söz konusu Artık onunla yavas yavas temas kurabiliyoruz ve sorduğumuz soruları tekrarlamak yerine cevap vermeye başladı Oğlumuzun bu gelişimi karşısında çok mutlu olduk Fakat otistik çocukların eğitim masraflarını devletin karşıladığını bilmediği için onları bu imkandan mahrum bırakan bir çok insan var Ebeveynler olarak bu konuda bilgi edinmeli ve çocuklarımızın gelişimi için en uygun gördüğümüz eğitim merkezinde eğitim görmesini sağlamalıyız

Alıntı Yaparak Cevapla