Konu
:
Ateşte Fazla Bekletilen Dönere Dikkat!
Yalnız Mesajı Göster
Ateşte Fazla Bekletilen Dönere Dikkat!
08-12-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ateşte Fazla Bekletilen Dönere Dikkat!
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ndeki Özel Erfa Polikliniği'nde görevli Dr
Ertuğrul Bucaklıoğlu, fazla ateş karşısında bekletilen döner kebabın özellikle yaz aylarında insan sağlığı için tehlike oluşturduğunu söyledi
Dr
Ertuğrul Bucaklıoğlu, döner kebaba standart getirilmesi ve daha hijyenik bir ortamda hazırlanması gerektiğini söyledi
Bucaklıoğlu, özellikle beklemiş tavuk döner kebaplarının zehirli ishal vakalarına sebep olduğunu ifade ederek, "İnsanlar, daha hızlı ayak üstü yemek ihtiyacını karşılamak için genelde döner kebap çeşitlerini tercih ediyor
Döner kebabın yaz aylarında 2 saatten fazla ateş karşısında kalması son derece sakıncalıdır
Oysa çevremizde döner kebabın sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar bekletildiğini ve satış yapıldığını görmekteyiz
Döner kebapta dış yüzeyde pişme olurken, iç kısımda da kokuşma gelişir
Bu bakımdan hazırlanan döner etinin 2 saatte bitecek şekilde hazırlanması gerekir
Gerektiğinde yeniden döner kebabı hazırlanmalı ve döner çapı buna uygun olarak 20 santimetreyi geçmemelidir" diye konuştu
Dönerin açıkta tutulmasının insan sağlığını olumsuz etkilediğini de kaydeden Bucaklıoğlu, dürüm yapımında kullanılan yeşilliklerin de çok iyi yıkanması gerektiğini vurguladı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul