Konu
:
Yiyeceklerin Hormonlu Olduğunu Nasıl Anlarız..
Yalnız Mesajı Göster
Yiyeceklerin Hormonlu Olduğunu Nasıl Anlarız..
08-12-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yiyeceklerin Hormonlu Olduğunu Nasıl Anlarız..
Tarım ürünlerinin büyümelerini hızlandırarak verimi ve kazancı artırmak için bilinçsizce kullanılan ilaçlar, insan sağlığı açısından önemli bir risk oluşturuyor
Hormonlu ürünleri doğallarından ayırmak için dış görünüşlerine dikkat etmek yeterli
Meyve ve sebzelerin hormonlu olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?
Domates:
Domates kesildiğinde içi fazlaca boşsa, meyvenin ucunda sivri memeler ve anormal bir şekle sahipse hormonlu olduğundan şüphelenebilirsiniz
Ayrıca hormonlu domateslerde dik kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür
Salatalık:
Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere dikkat edin
İçleri adeta sünger gibi, çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir
Yenildiği zaman tat vermez
Biber:
Aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir
Çekirdek evi boş, etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku hakimdir
Patlıcan:
Şekli bozuktur
Kenarında meme gibi şişlikler görülür
Yan yana yapışıktır
Etli kısmı sünger gibi kof olur
Patates:
Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır
Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür
Çilek:
Aşırı büyük, çift yapışık ve içleri boştur
Karpuz: Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur
Yendiği zaman aşırı nişasta kokusu verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul