Konu
:
Metal Bıçak C Vitamini Kaybetme Nedeni
Yalnız Mesajı Göster
Metal Bıçak C Vitamini Kaybetme Nedeni
08-12-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Metal Bıçak C Vitamini Kaybetme Nedeni
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tarafından bazı meyve ve sebzelerin C vitamini içeriklerini belirlemek üzere gerçekleştirilen bir araştırma, metal bıçak kullanmanın C vitamini kaybına neden olduğunu ortaya çıkardı
Buzdolabı koşullarında ve üzeri kapalı olarak bekletilmiş olsa da vitamin miktarında 3 saat içinde dikkate değer oranda azalma olduğunun gözlendiğini açıklayan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof
Dr
Nevin Eryüce, “Günlük yaşantıda kullanılan bıçakların metal olması nedeniyle sebze ve meyvelerin büyük parçalar halinde kesilerek metalle ve atmosferle değinim yüzeyinin azaltılması ve tüketilmeden hemen önce hazırlanmasına özen gösterilmesinin gerektiği önerilmektedir'' dedi
Elma kabuğu ve portakalın iç beyaz kabuğunda C vitamini bulunduğunu, kivinin bu vitamin yönünden iyi bir kaynak olduğunu açıklayan Prof
Dr
Eryüce, şunları söyledi: “Çiğ patates ve soğanın pişirilmesiyle sözü edilen vitamin yönünden kayba uğradığı, bu nedenle pişirme yöntem ve süresine özen gösterilmesi ve haşlama işleminde az miktarda su kullanılması gerektiği önemi analiz sonuçlarından da anlaşılmaktadır
Diğer yandan önemli bir C vitamini kaynağı olduğu bilinen kırmızı biberin dondurularak 5 ay süreyle bekletilmesi sonucunda önemli kayba uğradığı gözlenmiştir
Bu sonuçlar da sebze ve meyvelerin taze tüketilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur
''
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul