Yalnız Mesajı Göster

Karpuzu Sakın Buzdolabına Koymayın...

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzu Sakın Buzdolabına Koymayın...




Kesilmeden dolaba konulan kapuzun faydası kalmıyor!

Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler

SOĞUK ZARARLI

Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder

Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın

Alıntı Yaparak Cevapla