Konu
:
Karpuzu Sakın Buzdolabına Koymayın...
Yalnız Mesajı Göster
Karpuzu Sakın Buzdolabına Koymayın...
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuzu Sakın Buzdolabına Koymayın...
Kesilmeden dolaba konulan kapuzun faydası kalmıyor!
Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler
SOĞUK ZARARLI
Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder
Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır
Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin
Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin
Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun
Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul