Yalnız Mesajı Göster

Kışın Çok Tüketin Az Hasta Olun

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kışın Çok Tüketin Az Hasta Olun




Üzüm, dut, keçiboynuzu, incir gibi meyvelerin kaynatılmasıyla elde edilen pekmez, yüksek oranda karbonhidrat içeriyor

Akademi Hastanesi Diyetisyeni Gonca Turan Uzuner, pekmezin özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Pekmez, büyüme çağındaki çocuklar, sporcular, gebe ve emzikli kadınlar ile kışın soğuk ortamda çalışmak zorunda kalanlar için eşsiz bir gıda maddesidir" dedi

Barındırdığı B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi minerallerden dolayı kan yapıcı, iştah açıcı ve enerji verici özelliği de var Diyetisyen Uzuner, enerji ihtiyacı olan kişilerin pekmezi mutlaka tüketmesi gerektiğini ifade etti Uzunel, 200 gram pekmezin, kalori açısından bin 150 gram süte, 300 gram ekmeğe veya 350 gram ete eşdeğer olduğunu belirtti


Alıntı Yaparak Cevapla