Konu
:
Merdiven Altı Üretim Dondurmalara Dikkat
Yalnız Mesajı Göster
Merdiven Altı Üretim Dondurmalara Dikkat
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merdiven Altı Üretim Dondurmalara Dikkat
Yaz aylarının gelmesiyle ''merdiven altı'' olarak adlandırılan kaçak dondurma üretim yerlerinin arttığı, buralarda üretilen ürünlerin zehirlenmelere yol açabileceği bildirildi
Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, kaçak üretimle baş edemediklerini belirterek, ''Ne yazık ki merdiven altı olarak tabir edilen bu üretimlerde hiçbir şekilde sağlık koşullarına uyulmuyor
Sadece üretimde değil, satışta da uygun şartlar oluşmuyor'' dedi
Gıda Mühendisi Meliha Gümüş de çocuklarına süt içirmekte sıkıntı yaşayan ailelerin dondurma alternatifini kullanmalarını tavsiye etti
Gümüş, ''Dondurmayı çocuklarımıza özellikle üretim izni olan, hijyenik ort
güvendiğimiz yerlerden yedirelim
Çünkü merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen dondurmalardan yedikleri zaman, üründeki bakteri yükü çok fazla olur
Bu da özellikle tüketici grubu olan çocuklara gıda zehirlenmesi olarak yansıyabilir'' uyarısında bulundu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul