Yalnız Mesajı Göster

Soguk Algınlığına Doğal Reçete

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soguk Algınlığına Doğal Reçete






Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’
Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…
Dr Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı
Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe, muz ise boğaza iyi geliyor Kilo yapıcı besin olarak bilinen nişasta ise soğuk algınlığına birebir
İyisi, Ermeni cinsidir, çünkü ekşime ve bozulma yapmaz Kayısı yendiği zaman üzerine biraz mastaki çiğnenmelidir ve 1 dirhem anason veya 2 dirhem anason çiğnenmelidir
İÇERİĞİ
İkinci derecede soğuk ve rutubetlidir ve çekirdeğinin yağı ikinci (884) derecede kuru ve sıcaktır
DIŞARI ATAN ORGANLAR
Çekirdeğinin yağı, basura iyi gelir
HUMMALAR
Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe iyi gelir
BESLENME ORGANLARI
Ermeni kayısısı, midede fesad yapmaz; süratle ekşime meydana getirmez Kayısı yendikten sonra, anason alınmalı ve sakız çiğnenmeli, üzüm suyu veya ayva şurubu içilmelidir
NİŞASTA YARALARI TEDAVİ EDİYOR
YARARLARI: Onda güçlendirici ve yumuşatıcı Yararları vardır 1 cüz nişastanın üç katı su ile pişirilmesi gerekir
GÜZELLİK: Zafiranla cilt dökülenleri (kelef) üzerine uygulanırsa, onları yok eder
YARALAR: Yaraları tedavi eder, iyileştirir
GÖRME:Gözde akıntı olmasını engeller
SOLUNUM: Göğsü yumuşatır ve yudum yudum içilirse, nezlenin göğse inmesini engeller
BESLENME:Nişasta tek başına (ve mercimekle (ades) birlikte) tutucu mizaçtadır Safranın vereceği sıkıntıyı engeller
MUZ BOĞAZI YUMUŞATIYOR
Bilinen bir meyvedir Uzun ve parçalı yaprakları vardır Onun yaprakları marzuvan yapraklarına benzer Sadece sıcak bölgelerde yetişir; başka yerlerde yetişmez
YARARLARI
Besleyicidir, ancak çok fazla besleyici değildir; yumuşatıcıdır Yendikten sonra tıkanma yapar Safravi ve balgami yapıyı artırır
SOLUNUM
Göğüs ve boğazı yumuşatır
BESLENME ORGANLARI
Çok fazla yendiğinde, cidden midede ağırlık yapar Sıcak yapıda olanlar muz yedikten sonra üzerine sekincebin veya soğuk bal yemelidirler
DIŞARI ATAN ORGANLAR
Meniyi artırır; böbrek için uygundur ve idrar söktürür


Bugün


Alıntı Yaparak Cevapla