Konu
:
Hem Yeşillerin Kralı Hem De Kanser Düşmanı: Çim Suyu
Yalnız Mesajı Göster
Hem Yeşillerin Kralı Hem De Kanser Düşmanı: Çim Suyu
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hem Yeşillerin Kralı Hem De Kanser Düşmanı: Çim Suyu
Vücutta her çakranın (temel enerji noktaları) rengi farklıdır
Kök çakra kırmızıdır mesela
Orada bir sorun varsa kırmızı giymek
kırmızı renkli şeyler yemek içmek iyileştiricidir
Yeşil renk ise şifa rengidir
Yeşil renkli yiyecekler yemek
içecekler içmek
yeşil renkte giyinmek kısacası yeşilliklerle dolu bir doğada bulunmak sizi iyileştirir her anlamda
1793
Çok kuvvetli ve faydalı bir yeşil olan
çim suyu hakkında da yadsınamaz bazı gerçekler vardır
Çim suyu yeşillerin kralıdır
Birçok faydası vardır insan sağlığı için
Kanser olup doktorlar tarafından yakında öleceği söylenen Ann Vigmore (The Wheatgrass Book) tarafından keşfedilmiş
Kendisi o kadar fakirmiş ki çaresizlikten bahçesindeki çimleri yemeye başlayınca kanseri iyileşmiş
Ve sağlıklı yaşam konusunda uzmanlaşmış bir enstitü kurulmasını sağlamış:Hippocrates Health Institut
Günde 2 kere çim suyu
3 kere de yeşil içecekler içilen bu merkezde yiyecekler %100 organik ve çiğ olarak sunuluyor
Peki
çim suyu ne işe yarar derseniz…
Çim suyunun faydaları
• 1 mini shot
1
5 kilo yeşil yapraklı sebzenin içerdiği besin değerine sahiptir
• %70 klorofil içerir
Bitkilerin kanıdır
Ayrıca yeşil rengini veren maddedir
Moleküler yapı olarak insan kanına çok benzer
• A
B
C
E vitaminleri içerir; B17 kanser hücrelerini öldürüyor
• Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92’sine sahiptir
• Kalsiyum
demir
fosfor
magnezyum kaynağıdır
• Gaz şişkinlik gibi sorunlarda rahatlatır
• Enerji verir
daha az uykuya ihtiyaç duyarsınız
• Sindirime yardımcı olur
• Bağışıklık sistemini güçlendirir
• Kandan ve hücrelerden toksinleri temizler
Alkalize eder
kanın pH’ını dengeler
• Kanın oksijen taşıma kapasitesini arttırır
• Kan şekerini dengeler
• Kırmızı kan hücrelerini arttırır
Kandaki bakterileri yok eder
• Antioksidan
anti-aging özelliği vardır
• Kilo vermeye yardımcı olur
Çim suyu nasıl yapılır?
• Buğday çimeni tohumlarını bir gece 8-12 saat arası suda bekletin
• Sonraki 16-24 saat içinde tohumları üzeri delikli bir kapakla kavanozda filizlendirin
Tohumu günde 3 kere ıslatın ve durulayın
• Tohumu toprağa küçük bir kuyruk göründüğünde ekin
Tepsinin (wheatgrass sprouter) yarısını dolduracak şekilde ve tohumlar sık sık olacak şekilde
• Tepsiyi sulayın ve tohumları toprak ile örtün
ilk 3 gün kurumamaları için
• İlk 3 günkü büyüme sürecinde toprağı günde bir kere sabahları iyice sulayın
Akşamları da hafifçe spreyle tohumları nemlendirin
• 4
günden itibaren günde bir kere güzelce sulayın
Gölgede tutun; direkt olarak güneş ışığına temas etmemeli
• Küf ve çürüme problemlerine karşı
bir vantilatörle hava akımını 21-26 derece arasında ayarlamaya çalışın
• Çimeni kenarından ikinci bir uzantı çıktığında kesebilirsiniz
Normalde 7-12 gün arasında yetişir ancak havaya göre değişebilir
Dolayısıyla çimeni kesmek için mutlaka bu uzantının çıkıp çıkmadığı takip edilmeli
• Sadece bir kere biçebilirsiniz
Kesilmiş çimen buzdolabında 7 güne kadar saklanabilir
Çim suyu ne kadar içilir?
Günde 2 çay bardağını geçmeyecek şekilde sabah ve öğleden sonra 1’er çay bardağı içilebilir
Daha fazla içilirse kusarsınız
çünkü çok güçlü olduğundan vücut absorbe edemez
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul