Konu
:
Protein Tozunun Kullanımı Ve Etkileri
Yalnız Mesajı Göster
Protein Tozunun Kullanımı Ve Etkileri
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Protein Tozunun Kullanımı Ve Etkileri
Peynir de yoğurt ta içerdiği yüksek kalitedeki hayvansal protein, süt şekeri laktoz ve kalsiyum’u ile hem kemik erimesine karşı korunmada hem de kas yapısı ve bağışıklılığın gelişmesinde gerçekten son derece yararlıdır
Bu ürünlerin proteinlerini büyük oranda bağırsaklardan emerek kana ulaştırabilir ve bunlardan yararlanabiliriz
Ancak yağsız tüketilmedikleri takdirde ki maalesef ülkemizde light yani yağsız süt ve süt ürünleri üretimi de tüketimi de gelişmiş ülkelerdekine kıyasla henüz son derece azdır, süt yağı ile kolesterol de almaktayız
İlgili kısımda detaylı olarak değindiğim üzere, bu kolesterol’ün fazlası damar yüzeyinde birikerek damar sertliğine hatta damar tıkanıklığına ve buna bağlı olarakta kalp ve damar hastalıklarına yol açabilmektedir
Bu yüzden günümüz insanının mutlaka kolesterol’ü az olan gıdaları bilinçli tüketmesi gerektiğini her zaman belirtmeye çalışıyorum
Ancak az yağlı olsun ya da orta yağlı, yağsız olmadığı müddetçe tüm et, süt, et ve süt ürünleri az ya da çok kolesterol içermektedir
Bir de hareketsiz, egsersiz ve spor’dan uzak bir yaşam düşünüldüğünde alınan bu kolesterol’ler az bile olsa uzun zaman sonrasında vücutta birikerek kalp ve damar hastalıkları yapabilecek kadar yüksek düzeylere ulaşabilmektedir
Kısaca hayvansal proteinler söz konusu olduğunda vücudumuzun yapılanması ve dayanıklılığı, güç kazanması için gerekli en kaliteli proteinleri almış oluyoruz
Ancak diğer tarafta kolesterol de alarak kalp ve damar hastalıklarına karşı da yatkın hale geliyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul