Prof. Dr. Sinsi
|
Kanser Şekeri Sever
Kanserin hücrenin yanlış beslenmesiyle ortaya çıktığını biliyor muydunuz? Üstelik bunu da en çok sevdiği yiyeceği bol bol tüketerek kendimiz yapıyoruz Nasıl mı?
Kanser en çok neyi sever?
Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg'un buluşunu öğrenir
1930'lu yıllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani sağlıklı bir hücreyi kanser hücresinden ayıran şeyin ne olduğunu bulmuştur Bu, o kadar önemli bir buluştur ki, Otto Warburg'a Nobel ödülü kazandırmıştır
Otto Warburg'a göre kanserin bir temel sebebi vardır Bu da, vücudun normal hücrelerinin oksijenli solunumunun, oksijensiz - anaerobik- hücre solunumuyla yer değiştirmesidir Warburg'un buluşu bize başka neleri anlatmaktadır? Birincisi, kanser,
normal hücrelerden çok farklı bir biçimde metabolize olmaktadır Normal hücreler oksijene ihtiyaç duyar; kanser hücreleri oksijenden kaçınır (sigaranın kanser etkisi)
Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi uygulayan kliniklerde kullanılan bir yöntemdir Bu buluşun bize anlattığı başka bir şey de, kanserin bir mayalanma
(fermantasyon) süreciyle metabolize olduğudur
Kanserin metabolizması normal hücre metabolizmasından
8 kat daha fazladır
Yukarıda söylediğimiz her şeyi birleştirirsek ortaya şu tablo çıkıyor: Vücut, kanseri beslemeye çalışırken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çalışır Kanser devamlı açlıktan ölmenin eşiğindedir ve vücuttan kendisini beslemesini talep etmektedir Besin alımı kesilirse kanser açlıktan ölmeye başlar Tabii kendisini beslemek için vücudun şeker üretmesini sağlayamazsa 
Proteinlerden şeker
Bu ziyan sendromuna kaşeksi denir Kaşeksi vücudun proteinlerden (evet, doğru duydunuz, karbonhidratlardan veya yağlardan değil de, proteinlerden) "glükoneogenez (yeniden glükoz yapımı)" işlemiyle, şeker elde etmesidir Bu şeker kanseri besler Vücut sonunda, kanser hücresini beslemeye çalışırken kendisi açlık çeker
Şimdi, kanserin şekerle beslendiğini öğrenmişken, onu şekerle beslemek mantıklı geliyor mu size? Yani karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak?
Bugün, kansere karşı uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (işe de yaramaktadırlar) çünkü günün birinde birisi şeker ve kanser arasındaki bağlantıyı görmüştür Bu terapilerde, karbonhidratlar bakımından zengin gıdalara izin verilmez Terapilerin hiçbirinde şekere de izin verilmez çünkü şeker kanseri beslemektedir
Peki doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir? Belki doktorunuz kanseri tedavi edecek kişinin siz değil, kendisi olduğunu düşünmektedir Belki Otto Warburg'un buluşunu duymuştur ama geri kalan parçaları tamamlayamamıştır Belki de beslenmeyle ilgili hiçbir şey öğrenmemiştir Aslında 1978'e kadar ABD'nin resmi kuruluşlarından biri, beslenmenin kanserle bir ilgisi olmadığını iddia etmekteydi!!!!
Kanser ve şeker bağlantısından haberdar olanlar ise, dikkate değer terapilerle ortaya çıktılar Bunlardan biri 'Laetrile'dir Kaşeksili hastaların yüzde 50'den fazlasında glükoneogenez sürecini durduran hidrazin sülfat bunlardan bir diğeridir
Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alanında bir "akıllı bomba" üzerinde çalışmaktadır Akıllı bomba diyebileceğimiz ilacın üzerinde bir kaplama vardır İlaç, vücutta oksijensiz bir bölge ile karşı karşıya geldiğinde bu kaplamayı üzerinden atar Kanseri yok etmek için kemoterapiyi serbest bırakır Çünkü, vücutta oksijensiz tek alan, kanserli bölgedir
Kanser hücresini aç bırakmaya çalışan besin terapileri de vardır Kanserin ne sevdiğini bilen hasta, bunları yemekten kaçınır Kanser, çiğ yiyeceklerdense pişmiş yiyecekleri sever Pişirme işlemi, besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmektedir Bir de, kanserin şeker sevdiğini aklınızdan çıkarmayın Kanserinizi sevmiyorsanız, onu beslemeyin!
Şeker yerine tatlandırıcı kullanmak çözüm değil
Şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı düşünüyorsanız, başka bir tuzağa düşmüş olursunuz Tatlandırıcıların da vücuda ciddi zararları olduğu, yapılan araştırmalarla kanıtlandı Örneğin, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), sakarin içeren her türlü gıda maddesinin üzerine "Sağlığa zararlıdır Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kansere yol açmıştır " ibaresinin konmasını şart koştu Aspartam ve sükraloz gibi diğer tatlandırıcılar da yan etkileri nedeniyle uzak durulması gereken gıdalar
arasında ( Ama maalesef hiç birinin üzerinde böyle bir ibare yok)
Şekerli gıdalar nasıl kansere neden olur?
Aslında Nobel Tıp Odülünü alan Alman Otto Warburg yıllar önce (1931) kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı bir metabolizmasının olduğunu (oksjenli metabolizma yerine oksijensiz metabolizma) ve şekerin kanserli hücreleri beslediğini göstermiştir
Aşırı şekerli gıdalar yemek insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açar Hiperinsülinizm, insüline benzer büyüme faktörü (IGF) bağlayıcı protein-1 ve -2 (IGFBP-1 ve IGFBP-2) sentezini azaltarak serbest IGF-1 düzeyini artırır Serbest IGF-1 hemen hemen bütün dokular için potent bir mitojeniktir Yani hücre üremesini kontrolsüz bir şekilde artırarak kansere neden olur
Son iki yüzyıldır şeker tüketimi nasıl arttı?
İngiltere'de 1815 de 5 kgcıvarında olan kişi başına yıllık çay şekeri tüketimi 1970de 50 kg'ın üzerine çıkmıştır (5) 1970-2000 yılları arasında ABD vatandaşları önceki yıllara oranla yılda 100 litredaha fazla şekerli meşrubat tüketmişlerdir
Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildir Çocuğu ile büyüğü ile çılgınca şeker ve beyaz un kullanılmaktadır Bütün bu bilgiler kanserlerin niçin arttığını göz önüne açıkça sermektedir
Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;
* Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin
* Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin
* Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin Taş devri
diyetini uygulayın
* Bol taze sebze ve meyve yiyin
* Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin
* Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin
* Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin
* Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının Kutu sütü tüketmeyin
Mümkünse marda sütü kullanın Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin
* Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin
* Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
* Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
* Streslerden uzak durun
* İyi uyuyun
* Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum
* D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın
* Yeteri derecede egzersiz yapın
* Aşırı alkol kullanmayın
* İşlenmiş soya ürünü yemeyin
* Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin Turbo fırınlar da kullanılabilir
* Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler
* Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin
Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir
* Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın
|