Konu
:
Çürük Meyveler Kanser Yapabilir
Yalnız Mesajı Göster
Çürük Meyveler Kanser Yapabilir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çürük Meyveler Kanser Yapabilir
Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler kansorejen madde içerdiğinden kesinlikle tüketilmemesi gerektiği belirtildi
Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof
Dr
Ahmet Asan, uzun süreli olarak tüketilen küflü yiyeceklerin kişilerde karaciğerde sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti
Küflenmiş yiyecekleri tüketmenin sağlık açısından son derece zararlı olduğunu ifade eden Asan, şunları kaydetti:
“Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler kanserojen madde içerdiğinden kesinlikle tüketilmemelidir
Küflenmiş bir ekmeği tüketmek doğru değildir
Çünkü küflerin birçoğu mikotoksin (küf zehiri) denilen zehirler üretirler
Bu zehirlerin yapıları pişmeyle asla bozulmaz
Bu zehirler 360 derece sıcaklığa bile dayanma özelliğine sahip
Bu zehirler bir defa yemekle insana bir şey olmaz ama uzun süreli ve yüksek miktarda tüketildiği zaman karaciğerde sağlık sorunlarının oluşmasına neden olur
Zehirler doğal ortamlarında ürediği zaman bunların tüketilmesi doğru değildir
Pazardan alınan ve daha sonra evde küflenmeye başlayan meyve ve sebzelerin de aynı şekilde tüketilmesi doğru değildir
Bazen bu meyve ve sebzelerin küflü kısımları kesilip diğer tarafları tüketiliyor
Bu da son derece yanlış bir davranıştır
”
Süpermarketlerde satılan küflü peynirler için böyle bir tehlikenin söz konusu olmadığını anlatan Asan, bu tür gıdaların genetik olarak zehir üretme yeteneklerinin alındığını söyledi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul