Yalnız Mesajı Göster

Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve Malzemeleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve Malzemeleri



Truff Tatlısı, Truff Yapılışı ve Malzemeleri




Malzemeler

Kek (yaklaşık 250 gr)
1 paket sıvı krema (200 gr)
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
süslemek için;
dövülmüş Antep fıstığı

Yapılışı

Krema tencerede kaynatılır
Daha sonra ocak kapatılır ve içine ufak parçalar halinde kırılmış bitter çikolata ilave edilir
Çikolata karıştırılarak kremanın sıcaklığıyla erimesi sağlanır
Bu karışıma kek, ufalanarak ilave edilip güzelce harmanlanır
Buzdolabında iki saat bekletildikten sonra yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekil verilerek dizilir
Şekil verildikten sonra da iki saat buzdolabında bekletilir
Sütlü çikolata (isterseniz yine bitter çikolata kullanabilirsiniz) benmari usulü eritilir
Donmuş truffların üzeri bu çikolata ile kaplanır ve
üzerleri dövülmüş Antep fıstığı ile süslenir

Soğuduktan sonra servis yapılır

Arzuya göre truffların içine hindistan cevizi, dövülmüş
fındık/ceviz, file badem vs ilave edebilirsiniz ya da
dışını bunlardan herhangi biri ile kaplayabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla