Konu
:
Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve Malzemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve Malzemeleri
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Truff Tatlısı, Truff Yapılışı Ve Malzemeleri
Truff Tatlısı, Truff Yapılışı ve Malzemeleri
Malzemeler
Kek (yaklaşık 250 gr
)
1 paket sıvı krema (200 gr
)
100 gr
bitter çikolata
100 gr
sütlü çikolata
süslemek için;
dövülmüş Antep fıstığı
Yapılışı
Krema tencerede kaynatılır
Daha sonra ocak kapatılır ve içine ufak parçalar halinde kırılmış bitter çikolata ilave edilir
Çikolata karıştırılarak kremanın sıcaklığıyla erimesi sağlanır
Bu karışıma kek, ufalanarak ilave edilip güzelce harmanlanır
Buzdolabında iki saat bekletildikten sonra yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekil verilerek dizilir
Şekil verildikten sonra da iki saat buzdolabında bekletilir
Sütlü çikolata (isterseniz yine bitter çikolata kullanabilirsiniz) benmari usulü eritilir
Donmuş truffların üzeri bu çikolata ile kaplanır ve
üzerleri dövülmüş Antep fıstığı ile süslenir
Soğuduktan sonra servis yapılır
Arzuya göre truffların içine hindistan cevizi, dövülmüş
fındık/ceviz, file badem vs
ilave edebilirsiniz ya da
dışını bunlardan herhangi biri ile kaplayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul