08-13-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Tatlıları
Şekerpare
MALZEMELER
500 gr un
150 gr pudra şekeri
100 gr irmik ( irmik yerine aynı miktarda toz fındıkta kullanılabilir )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
125 gr margarin
125 ml sıvıyağ
50 gr badem
ŞERBETİ İÇİN;
1,5 kg toz şeker
1 litre su 1/4 adet limonun suyu
Yapılışı
İlk olarak toz şekerle suyu bir tencerede kaynatıp, çeyrek limon suyunu ilave ettikten sonra, şurubun birazcık kıvama gelmesini sağlayalım, şurup kıvama gelince ocaktan indirip soğutalım
Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım Üzerine nemli bi bez örtüp, 15 dk dinlendirelim
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde iyice yuvarladıktan sonra, yuvarlak yassı şekiller verip, yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ( isteyenler yuvarlak yerine oval şekilde şekillendirip, bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizerek de değişik bir şekil elde edebilirler )
Yuvarlak şekerparelerin tam ortalarına birer tane badem batıralım, Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında pişene kadar bekletelim, Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti şekerparelerin üzerine bir kepçeyle yavaşca boşaltalım
Şekerpareler şurubu çekip soğuyunca servisimizi yapalım
* Kaymak ya da hindistancevizi ile süsleyebiliriz
|
|
|