Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlıları

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları



Şekerpare




MALZEMELER

500 gr un

150 gr pudra şekeri

100 gr irmik ( irmik yerine aynı miktarda toz fındıkta kullanılabilir )

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 adet yumurta

125 gr margarin

125 ml sıvıyağ

50 gr badem

ŞERBETİ İÇİN;

1,5 kg toz şeker

1 litre su 1/4 adet limonun suyu

Yapılışı

İlk olarak toz şekerle suyu bir tencerede kaynatıp, çeyrek limon suyunu ilave ettikten sonra, şurubun birazcık kıvama gelmesini sağlayalım, şurup kıvama gelince ocaktan indirip soğutalım

Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım Üzerine nemli bi bez örtüp, 15 dk dinlendirelim

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde iyice yuvarladıktan sonra, yuvarlak yassı şekiller verip, yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ( isteyenler yuvarlak yerine oval şekilde şekillendirip, bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizerek de değişik bir şekil elde edebilirler )

Yuvarlak şekerparelerin tam ortalarına birer tane badem batıralım, Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında pişene kadar bekletelim, Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti şekerparelerin üzerine bir kepçeyle yavaşca boşaltalım

Şekerpareler şurubu çekip soğuyunca servisimizi yapalım

* Kaymak ya da hindistancevizi ile süsleyebiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla