Yalnız Mesajı Göster

Bursa'nın Cevizli Lokumu....

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa'nın Cevizli Lokumu....



Bursa'nın cevizli lokumu




Cevizli lokum Bursa'nın


Malzemeler:


Hamuru için:


*4 su bardağı un


*1 paket kuru maya instant


*1 tatlı kaşığı şeker


*1 tatlı kaşığı tuz


*aldığı kadar ılık süt


İçi için -


*1 su bardağı çekilmiş ceviz


*1 çay bardağı sıvıyağ


*1 tatlı kaşığı yenibahar


*1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:


1 yumurta sarısı ;1 yemek kaşığından az yoğurt:susam


HAZIRLANIŞI:


Unu, kuru mayayı, şekeri, tuzu ve sütü ilave edip hamuru karıştırıp 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz hamuru bol yağ yardımıyla yuvarlak açılıp inceltilir

Üzerine çok az iri çekilmiş ceviz tarçın ve yenibaharı karıştırıp serpiştirilirRulo şeklinde sarılıp dilimlenir tepsiye dizerken yuvarlak içleri yukarı gelecekHamuru 10-15 dakika mayalanması için bekletilirÜzerine yumurta sarısını yoğurt karışımı sürülür susamıda serpip 170-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruzsonra afiyetle yiyiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla