Konu
:
Dügme Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Dügme Tatlisi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dügme Tatlisi
DÜGME TATLISI
(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı marmelat
2 çorba kaşığı badem
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle şerbeti hazırlayın
Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın
Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin
Soğumaya bırakın
Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun
Soğumaya bırakın
Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizde yuvarlayın
Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın
Yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin
Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul